2020-04-13
富士山铜锣湾记利佐治街1号金百利广场7楼3号舖难得今日约左朋友系铜锣湾见面,一念食咩个脑自然已经念起金百利啦,因为地点够晒就脚一出地铁站就系,而且成拣楼有好多餐厅大把选择,最后我地拣左呢间<富士山>,听个名都知系日本嘢啦,知道餐厅新开张左无几耐,所以就决定黎试下入到黎餐厅,无论系摆设定装修都好有日本居酒屋既感觉,而吧台前面摆满晒新鲜既 鱼生刺身,好吸引呀见到餐牌样样都想食,好吸引好多元化,可以拣散叫小食,2人/4人套餐或者鱼生丼饭都得,最后我地3个人叫左个2人套餐再加多个鱼生丼饭,岩岩好好丰盛呀呢碗丼饭,应该系餐厅既招牌出品,同一碗可以试晒各款唔同既刺身,全部都好新鲜而且仲摆得好靓,岩晒影相打咭,最钟意就系大大只既牡丹虾同埋海胆,黎到必食而二人套餐都好抵食,都系$298 就可以拣1款前菜,1款小食,2款主食,2份甜品同2款饮品,而家仲加送埋玉子烧我就最欣赏个牛肉锅,汤底同配料分开自己渌,唔同出面其他日本餐厅已经摆埋一齐,另外牛肉炒乌冬都好出色,感觉唔会太油腻,最后食埋件日式芝士蛋糕好完美
铜锣湾记利佐治街1号金百利广场7楼3号舖
富士山丼