2024-02-05
琴日去咗呢间新开嘅霜月居酒屋。寿司盛$198起🆙 ,卷物同串烧等等嘅日食选择非常多,CP值似乎几高咁。🍱特选寿司盛 ─ 月🌙 $368争扎咗阵拣$198定$368好,不过想食多几款靓鱼,最后就拣咗$368。都好大盘吓,有10款寿司🍣。有大、中拖罗、海胆军舰、三文鱼籽、油甘鱼、带子同牡丹虾等等。全部鱼生都劲厚切,食落口感丰富,充满鱼油香味✨🤤。🍣三反卷 $108 (8件)𠮶卷入面包咗青瓜丝🥒,表面就铺上充满油脂嘅三文鱼。食落好有层次感,仲带少少清爽感,唔会太过油腻。呢个性价比好高又够饱肚,好推介👍🏻🩷明太子玉子烧 $48又系推介要嗌!店员一拎过嚟已经闻到劲香。顶层嘅明太子浓郁得嚟有种焦香味🔥,半熟嘅玉子就软绵湿润,好好味㖞😳!不过我觉得每人浅尝一嚿就啱啱好,份量太多可能又会太重口味🙈。🐮秘汁烧牛小排 $43爆晒肉汁都几惹味!师傅都好细心分咗两嚿咁串埋同一支度🍢,咁就唔会食到咁狼狈又方便Share食。🐟日本多春鱼 $48 正常发挥,唔特别大惊喜。🍹白桃热情果梳打 $28🍹白桃梳打 $28我自己就唔饮酒嘅🍶,而呢度嘅Drink Menu系几Friendly。梳打都有5款味道,又有热嘅柚子蜜拣
🍱特选寿司盛 ─ 月🌙 $368
都好大盘吓,有10款寿司🍣。
🍣三反卷 $108 (8件)
呢个性价比好高又够饱肚,好推介👍🏻
🩷明太子玉子烧 $48
又系推介要嗌!
店员一拎过嚟已经闻到劲香。
🐮秘汁烧牛小排 $43
🐟日本多春鱼 $48
正常发挥,唔特别大惊喜。
🍹白桃热情果梳打 $28
🍹白桃梳打 $28
我自己就唔饮酒嘅🍶,而呢度嘅Drink Menu系几Friendly。梳打都有5款味道,又有热嘅柚子蜜拣,咁就唔使斋饮茶咁寡啦😌。梳打亦有得嗌小冰小甜,$28杯好抵饮,劲清爽呀💚!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
呢度整体食物质素都唔错,上菜速度又够快。
下次嚟会想试埋$198嘅寿司盛🍱。
见隔离枱有嗌,卖相好OK。8款寿司入面都畀到海胆、赤身同左口鱼边,一啲都唔Hea,好抵食咁😍。
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧