2022-08-16 495 浏览
【#烧味达人】#忠哥叉烧皇近期讨论区多咗唔少烧味粉丝,又乳猪又四宝,恰巧早几日见网友分享依间店既下午茶几抵食,店铺位置亦都系我经常会路过,所以就马上去试🤣依间店系新开,门口贴住外卖8折,听阿姐讲下午茶都可以外卖,咁区内既街坊又可以外卖返屋企。叫得叉烧皇冇理由唔叫叉烧,加上之前网友分享切鸡都做得唔错,所以就叫咗 # 叉烧切鸡转濑粉 ,讲明走翼,同埋附送热饮 #热柠水 ,$35。佢系粉同𩠌分开上,粉就几大碗,有葱花系面,汤都几清吓,都够味。濑粉系烟韧𠮶种,当然唔会太硬。𩠌就完全符合下午茶既份量😄 切鸡有五件,叉烧有六件,都系细细件😂 味道都唔错,叉烧够淋,但唔系入口即溶果只,色水够卖相好,只要保持水准叉烧应该会好受欢迎👍可能系个汁偏咸,食完之后都几口干🤔热柠水用三片🍋,都唔薄,冇苦涩味。热柠水看似简单,但只要🍋唔靓,杯水可以苦涩到饮唔到,系好多大品牌都试唔少。可能系新开张关系,员工唔太熟手,反应较慢,我坐底示意落单都冇人理我🤔 员工之间挨过饭市后互吐苦水,都令我谂返当日落分店帮手既情景🤣 虽然我系文官出身,但落到场后都有帮手包外卖,送餐,执台等🤣 所以好理解前线员工既心情。忠哥叉烧皇太子太
【#烧味达人】#忠哥叉烧皇

可能系个汁偏咸,食完之后都几口干🤔

忠哥叉烧皇
太子太子道西121号都汇中心地下8-9号舖

@foodiehck2022 #港饮港食平靓正 #太子美食 #太子 #新店 #烧味 #叉烧 #切鸡 #下午茶
叉烧切鸡濑粉
2022-08-15