2019-11-27
去青衣城揾嘢食,发然间新开嘅泰国嘢,就兴致勃勃入去食!其实入去系因为见到有原只波士顿龙虾喇沙,见到张相好震撼,见到人地叫都好大碗,可惜我哋去迟一步,所以冇叫到所以叫咗其他嘢食,第一样嚟嘅有软壳蟹捞檬,但只软壳蟹嘅大细同我想像中有啲出入⋯⋯虽然只蟹细咗啲,而且唔太热,如果我再光顾呢间嘢,我谂我下次唔会叫呢个呢间店系喇沙出名,当然要叫碗喇沙食下其实𠮶喇沙汤底好好食,而且佢个面底有油面同埋米粉,豆粕吸左汤底既味道,我而家美中不足嘅系块炭烧猪扒一般般,唔够热⋯⋯最后上菜嘅有大虾炒金边粉,呢个有个吐嘈位系上菜既时候个待应将条葱同青柠跌咗落枱面,但就咁就走左去,所以我影出黎就系上完菜既状态,𠮶一刻有啲汗颜😓,心谂我用唔用个青柠好,最后我都有挤几滴青柠汁落去个金边粉度,但味道都系一般般,几样材料嘅味道唔太混合埋一齐总括嚟讲呢间野价钱唔贵,而且份量都好足,但味道方面就争小小,不过喇沙就真系值得一试嘅,下次有机会我会想试吓佢嘅波士顿龙虾喇沙
软壳蟹捞檬
呢间店系喇沙出名,当然要叫碗喇沙食下
炭烧猪扒喇沙
大虾炒金边粉