终于挨到放AL嘅日子,但仲有好多好多事务未解决🫠 唔理喇,食好西慰劳咗自己先~ 前几日去咗铜锣湾新开张嘅居酒屋🏮菊鮨🍣 餐厅入面嘅每个卡位都有日式小门帘,私隐度几高,坐得几舒服~ ➿ 𝑶𝒎𝒂𝒌𝒂𝒔𝒆 𝑺𝒆𝒕 ($188)刺身两款 • 寿司六件 • 卷物两件 • 细牛汤乌冬刺身👉🏼 北海道仙凤趾、三文鱼师傅介绍话仙凤趾就系食佢嘅鲜味🦪 的确,蚝嘅鲜甜味道浓厚同海水味交融~ 相比其他蚝大只又肥美,平时唔系好食蚝嘅我最后都有食~寿司🍣 每件寿司用料都好新鲜,调味亦唔会盖过食材嘅鲜味。蜜柑鲷 -以蜜柑皮喂饲嘅鲷鱼品种,入口时会的确散发淡淡清雅嘅蜜柑香🍊帆立贝 - 肉厚鲜美,纯净甘香,慢慢喺口腔中融化☺️鲭鱼 - 肉质细致,师傅灵巧地加上姜丝喺鲭鱼之上,的确减低咗部分人怕嘅鱼腥味👍🏼牡丹虾 - 虾肉好有弹性呢,口感爽爽的~赤身 - 鱼味好浓郁,口感带点弹牙😆真鲷 - 肉质都系好细嫩,甜味亦突出,鱼脂渗入饭粒👍🏼牛肉乌冬 - 冇谂过都有惊喜呢😆 薄牛片轻轻炙烧过,令酱油汤底都充满脂香,而乌冬又好挂汤汁,所以几正😋🍜
餐厅入面嘅每个卡位都有日式小门帘,私隐度几高,坐得几舒服~

➿ 𝑶𝒎𝒂𝒌𝒂𝒔𝒆 𝑺𝒆𝒕 ($188)
刺身两款 • 寿司六件 • 卷物两件 • 细牛汤乌冬

刺身👉🏼 北海道仙凤趾、三文鱼

寿司🍣 每件寿司用料都好新鲜,调味亦唔会盖过食材嘅鲜味。

帆立贝 - 肉厚鲜美,纯净甘香,慢慢喺口腔中融化☺️

牡丹虾 - 虾肉好有弹性呢,口感爽爽的~

赤身 - 鱼味好浓郁,口感带点弹牙😆

真鲷 - 肉质都系好细嫩,甜味亦突出,鱼脂渗入饭粒👍🏼