呢间日本拉面店15/8 开张, 专食和牛拉面既日本餐厅系香港真系唔多见,而且睇餐厅既介绍,主打既和牛系A4-A5既和牛,自从上次去日本食过顶级既和牛就对果个味道念念不忘,香而不膻,于是决定同朋友就去食下见识下。又尖沙咀地铁站出尼,都行左一段路先到,系美丽华到再转右直行就揾到。店铺都几大间,出面就已经见到个开放式厨房,师傅系到烹调。*****所有格局同系日本既食堂见到既好相近,开放式厨房对住食客。 ****桌上放满七味粉,腌菜,麻油,芝麻等既调味料,同冰既柠水供客人自助。 ******张餐单好细心,简单既一碗面,有成个表去填写客人对食物既喜好。 首先有两款汤底,分别系极牛汤底同白松露汤底,我本身麻麻白松露既味道所以就叫左极牛汤底。朋友叫左白松露汤底,尼到既时候先后悔-呢阵和牛夹杂白松露味既汤底散发出阵阵诱人既香味,好吸引!表上仲可以选择和牛既烹调方法(刺身或火炙),侍应话刺身比较欢迎,但系我就简左火炙。仲可选择拉面既硬度,食材既份量,可见餐厅对食材一丝不苟。******我碗面,冇谂过上面仲有番红花咁贵既食材😱,火炙既和牛没有全熟,所以咬落好嫩好滑,和牛新鲜既肉味仲保存到。 见到隔离桌有人

店铺都几大间,出面就已经见到个开放式厨房,师傅系到烹调。

*****
所有格局同系日本既食堂见到既好相近,开放式厨房对住食客。

****

******

表上仲可以选择和牛既烹调方法(刺身或火炙),侍应刺身比较欢迎,但系我就简左火炙。仲可选择拉面既硬度,食材既份量,可见餐厅对食材一丝不苟。

******
极牛汤拉面

我碗面,冇谂过上面仲有番红花咁贵既食材😱,火炙既和牛没有全熟,所以咬落好嫩好滑,和牛新鲜既肉味仲保存到。 见到隔离桌有人叫刺身,系薄身d既生牛肉。呢个汤底系浓浓既和牛香,好好饮。

只溏心蛋系我最钟意既配菜,里面系温泉蛋半溶既蛋黄,同埋只蛋有阵烟肉味,唔知点整呢?

餐厅试业几日,只有呢两款既和牛拉面选择,钟意食和牛既你,唔好错过,因为呢到既和牛同拉面都好正,又大碗,性价比都十分高,值得尝试。
极牛汤拉面
  • 极牛汤底拉面