2017-09-19
自己一向都钟意食沙嗲王,虽然来来去去都系食果几间,食得最多系观塘裕民坊果间(已结业),跟住就旺角女人街,另外由于自己响尖东返工,最常食就系加拿芬广场果间(已搬迁),近日知道尖沙咀又开番沙嗲王,寻晚即时同同事去食番餐先平时其实都系食开几样野,每次都系必点之选,今晚都唔例外!今晚照旧点左⋯⋯肥牛拉面(加糖心蛋),呢个真心要赞,我一向都对面类麻麻地,但就极钟意食呢个拉面,特别个汤底最惹味,一定成碗清底,仲有只糖心蛋,蛋黄系溶既,超正👍越式春卷又系超好味,既香口又脆口,配上甜酸汁特别开胃👍,牛油鸡翼好重牛油味,又炸到脆卜卜,非常滋味👍不过今晚点左两样新野就感觉一般,一个系薯蓉沙律,薯蓉里面有吞拿鱼,外面淋上芝麻酱,我觉得好似食紧吞拿鱼三文治既馅一样,吞拿鱼味抢晒薯蓉本身既味道,另一样好似系咩蟹肉朱软骨配薄饼(好似No.606)早知我就拣配饭啦,配薄饼就唔好食,个汁唔够多而且又杰身,所以话配薄饼永远都系食咖喱最正!想当然呢两样就一定食唔晒啦!唯有打包返公司请其他人食~嘿嘿🤣最后我想讲,尖东呢个位置正呀!又近地铁又近我公司,耐不耐就可以去食,唔洗吓吓专登出旺角食完再返工,所以千其唔好无啦啦又话搬迁
最后我想讲,尖东呢个位置正呀!又近地铁又近我公司,耐不耐就可以去食,唔洗吓吓专登出旺角食完再返工,所以千其唔好无啦啦又话搬迁喇!如果要搬就最好搬去新文华中心🤣🤣🤣👍
今晚埋单连贴屎都系$350,抵食啦!🤗