2016-08-21
住开将军澳宝琳的朋友, 都会知道有间食放题渔之部屋,宝琳总店评价甚好, 而且店内唔算好大, 所以都较迫, 好朋友想与我庆祝生日食午市放题,原先系去宝琳总店, 职员告之系天晋汇会开新分店, 问有无兴趣去试 ?? 反正都系去食, 有新店当然想去啦 !!系将军澳站行去5分钟, 当日原来系正式营业, 我同好朋友变相做了第一批顾客,入到去的感觉好光猛, 职员态度充满诚意及热情,亦可能系首批食客, 所以有靓靓饮品及鲍鱼送 ^^坐位下有柜桶放手袋, 唔怕无位放。价钱$218 可以食3小时, 真系可以食到尽~影左一轮相, 马上要落单啦 ! 忽然侍应送上两杯饮品及鲍鱼, 原来系新开张送呀!食物纸有好多款, 刺身先上, 摆放精致, 三文鱼肥美新鲜, 鲜虾, 带子很鲜甜,真系必点项目。食埋蟹皇翅, 系好朋友要点, 佢话系宝琳总店都成日食,本身都唔会点, 食左几啖,好足材料.牛舌都系我爱好之一, 烧得够香, 有肉汁, 因为好食, 所以有再落单天妇罗就认为蟹棒最正, 茄子, 蕃薯就一般当然唔少得炸物, 芝士年糕真系好正, 芝士流心, 炸鸡翼咸淡适中, 但较多油清酒煮蚬煮得好入味, 汤底好清, 蚬肉虽细粒, 但没
原先系去宝琳总店, 职员告之系天晋汇会开新分店,
入到去的感觉好光猛, 职员态度充满诚意及热情,
亦可能系首批食客, 所以有靓靓饮品及鲍鱼送 ^^
坐位下有柜桶放手袋, 唔怕无位放。
价钱$218 可以食3小时, 真系可以食到尽~
本身都唔会点, 食左几啖,好足材料.
炸鸡翼咸淡适中, 但较多油
但一定要留肚食埋甜品及雪糕,
甜品只要了木糠布甸及似水流年(榴梿)
布甸就真系麻麻, 但似水流年真系好重榴梿味
雪糕只能每人一杯
但只要能保持质素相信可以吸引更多食客. 而且当日好多高层也有到场, 不断提醒侍应们的工作,
收拾, 上菜亦好快 ! 我同好朋友不断自拍时, 职员更主动帮我地影相, 十分欣赏.