2022-12-23
新开张🥳高格调装修🤩靓牛靓料🌸超多款式😍⭐️黄金厨房(深水埗)🏆天气咁冻,又系时候打边炉啦!嚟到深水埗,当然要食啲性价比最高最抵食既餐厅啦😍哩间新开张既黄金厨房有火锅🍲、鸡煲🐓、蒸气海鲜🦞、新鲜刺身🍣、酸菜鱼🐟,满足晒大胃又钟意放题嘅愿望💕🌸一入到去店铺,面积好大,全层都系属于黄金厨房,座位采用黄金干花既设计装饰,座位有卡位好舒服,亦有圆枱,聚会一流🥰门口仲有个好大既水族箱!包保海鲜又靓又正!想食边只都可以叫经理即场捞上嚟🤪 我地当晚叫咗个⭐️黄金二人套餐⭐️🏆听个名都霸气过人!份量超级多🤪食到我同猪仔都棒住个肚走🤗值得赞扬佢地既通风系统,食完野身上既油烟味都无✨黄金二人套餐⭐️🏆 $488滋补药膳醉鸡锅(包半只鸡)🐓极级霜降牛颈脊🐂手打虾滑拼墨鱼滑爽滑鱼皮饺🥟野菌杂菜盘🥗🥗日本稻庭乌冬🌸佢有四个汤底选择,冬天当然要补补,所以我地选择咗平时比较少见既药膳醉鸡锅😍汤底有好多药材,有红枣、北芪、党参 、桂圆等等,香浓既药材味加上淡淡酒香,好香好滋补🥰怕冻既女仔食完,血气顺啲,人都靓啲👸🏼💕二人餐有半只鸡,只鸡大大只🐓,份量不容忽视🤣鸡好嫩滑,仲好鲜甜,仲有啲杞子系上面,养生药材鸡煲😍冬天食进补一流
⭐️黄金厨房(深水埗)🏆
✨黄金二人套餐⭐️🏆 $488
滋补药膳醉鸡锅(包半只鸡)🐓
极级霜降牛颈脊🐂
手打虾滑拼墨鱼滑
爽滑鱼皮饺🥟
野菌杂菜盘🥗🥗
日本稻庭乌冬
🌸佢有四个汤底选择,冬天当然要补补,所以我地选择咗平时比较少见既药膳醉鸡锅😍汤底有好多药材,有红枣、北芪、党参 、桂圆等等,香浓既药材味加上淡淡酒香,好香好滋补🥰怕冻既女仔食完,血气顺啲,人都靓啲👸🏼 💕二人餐有半只鸡,只鸡大大只🐓,份量不容忽视🤣鸡好嫩滑,仲好鲜甜,仲有啲杞子系上面,养生药材 鸡煲😍冬天食进补一流!打边炉梗系要饮吓个汤头啦,汤头香浓,鸡嘅鲜甜加上药材嘅香味😍👍🏻👍🏻
✨极级霜降牛颈脊(小)🐂
份量一啲都唔细,一大碟薄切牛颈脊,雪花超美,油脂分布均匀,食落口充满牛肉香气,好滑好嫩,牛味好浓!
好值得推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
✨手打虾滑拼墨鱼滑
店员好贴心,知道我对虾敏感,帮我地转左鲮鱼肉滑🥰真系好细心!鲮鱼肉滑磨得好细,一啲骨都冇,仲有啲香葱。墨鱼滑好香墨鱼味,好弹牙。墨鱼滑同埋鲮鱼滑,一滚起胀卜卜😍充满汤汁既鲜甜!
✨爽滑鱼皮饺🥟
鱼皮饺唔怕煮太耐而烂,每只都好饱满,鱼肉好香,鱼皮好烟韧,好香鱼味,口感比起平时食嘅更满足😋而且鱼皮饺浸满药膳汤汤汁,一咬落去就爆汁😋
✨野菌杂菜盘🥗🥗
菜盘有两种菜、粟米,同几种唔同种类既野菌。菜盘蔬菜同各种香菇都好新鲜,绿油油既菜,厚切既菇充满口感,多汁🍄好健康,营养均匀晒🥰
✨日本稻庭乌冬
口感烟烟韧韧,唔怕溶溶烂烂,食落好滑好弹牙,吸晒药膳醉鸡汤嘅精华😍食完都热辣辣,血气红润,靓晒👸🏼💕
新开张既高质店!想食咩都有🤪一次过满足晒多个愿望🥰我同猪仔食到捧住个肚番屋企,暖粒粒,超满足🫶🏻🫶🏻🫶🏻
食物✨✨✨✨
环境✨✨✨✨
卫生✨✨✨✨
价钱✨✨✨✨
🏠黄金厨房 (深水埗)
深水埗钦州街94号黄金中心商场一楼全层