2021-04-18 185 浏览
旺角一带而加越黎越多马拉餐厅 今次就试呢间新开嘅霹雳南洋🤣个名真系好霸气🤭店内位置唔算多 但系有好大块落地玻璃窗环境都几开场👍.🎈马拉鸡腿肉骨茶 ($58)一上菜就俾佢原只大鸡髀吸引到 仲摆咗喺个瓦煲度 好吸睛😍伴碟既仲油炸鬼 蒜蓉 同埋辣椒豉油💁🏻‍♀️加埋蒜蓉色真系香口好多 肉骨茶汤底有淡淡既药材味 仲有豆卜吸晒啲汤汁好怕有啲肉骨茶会好苦 不过我觉得呢度就啱啱好啦😋最令我surprise嘅系鸡肉虽然系煮得耐既 但系肉质都算滑拆肉之后捞埋d个汤底食又系另一番风味👍.🎈怡保芽菜鸡饭 ($68)呢个套餐仲包埋油饭同埋汤净睇卖相都知好食 个鸡肉好好好嫩滑每一旧都好少骨 啖啖肉👍鸡皮亦都好好食 见到皮下脂肪凝结成啫哩状 鸡油饭一黎到就已经香喷喷 虽然唔似出面咁加好多黄姜粉 但系都有齐香料同鸡油香😋垫底既仲有芽菜 唔好睇小普通嘅配菜呢到啲芽菜零舍粗🤣 索埋豉油同鸡油都几正.🎈参巴辣酱炸豆腐 ($28)我自己就觉得有少少辣既🤣唔食辣既朋友要慎选❗️除左香辣既参巴酱 上面有一粒粒花生 增加香脆感配埋炸脆既豆腐 真系好惹味好香口😋个口感有少少似臭豆腐 不过就唔臭😂中意食辣既朋友仔唔可以错过啊.🎈总括而言
店内位置唔算多 但系有好大块落地玻璃窗
环境都几开场👍
马拉鸡腿肉骨茶

🎈马拉鸡腿肉骨茶 ($58)
一上菜就俾佢原只大鸡髀吸引到 仲摆咗喺个瓦煲度 好吸睛😍

肉骨茶汤底有淡淡既药材味 仲有豆卜吸晒啲汤汁
好怕有啲肉骨茶会好苦 不过我觉得呢度就啱啱好啦😋
拆肉之后捞埋d个汤底食又系另一番风味👍
怡保芽菜鸡饭

🎈怡保芽菜鸡饭 ($68)
呢个套餐仲包埋油饭同埋汤
净睇卖相都知好食 个鸡肉好好好嫩滑
每一旧都好少骨 啖啖肉👍

鸡皮亦都好好食 见到皮下脂肪凝结成啫哩状
垫底既仲有芽菜 唔好睇小普通嘅配菜
呢到啲芽菜零舍粗🤣 索埋豉油同鸡油都几正
参巴辣酱炸豆腐

🎈参巴辣酱炸豆腐 ($28)
我自己就觉得有少少辣既🤣唔食辣既朋友要慎选❗️
除左香辣既参巴酱 上面有一粒粒花生 增加香脆感