💎总评分:6.0/10-经过耀华街见到有间新开cafe,装修特别🤩,环境细细静静地咁,可能系主打甜食嘅关系,主食option唔太多,不过呢日唔饿,星期五1点,唔洗排队就入嚟试下。小店要喺cashier自行order先付款,限定每位人客order 1 杯野饮,就算你叫左几多野食都要🤔。呢点小编有点奇怪,本身两个人想order 1杯野饮3样野食,店员都逼我地order多杯野饮。1️⃣ Mentaiko Pasta $112衡量反个格局同地理,呢个价钱份量有点细,Pasta过硬而且酱比较少,出现干身情况😖,味道够咸香,但系除左上面一PAD明太子之外,同自己喺超市买包pasta sauce整差唔多👎🏻,仲肯定多酱过佢。2️⃣ Tiramisu $75见佢系menu上面嘅signature item💫,睇完其他食评D相都几靓就叫嚟试下。味道口感不过不失,但系层次唔够分明,食唔到中间手指饼该有嘅质感,有似变左木槺布甸咁款😓,咖啡同酒味亦可以再突出D。3️⃣ Croffle with Tofu Ice Cream and Seasonal Fruits $80Croffle都系比较硬身,小偏觉得佢系80%waf
💎总评分:6.0/10

1️⃣ Mentaiko Pasta $112
Mentaiko Pasta

2️⃣ Tiramisu $75
Tiramisu

Croffle都系比较硬身,小偏觉得佢系80%waffle🧇 20%croissant🥐,如果比例1:1 + 外层可以整得再脆口就好啦😆。不过个豆腐味雪糕就好滑!

4️⃣ Americano $38 Latte $55
要留意反,呢度咖啡无得decaf,无skimmed milk / oat milk🥲,最后朋友叫左杯 Latte,小编叫左 Americano。Latte正常👌🏻,不过americano真心酸🤭,唔系小编钟意嘅味道。。。

总括嚟讲,想静静地揾个地方metime或者闺密打下卡📸,倾两句,系个唔错嘅选择,不过食物同野饮质素都有待改善,同埋呢个价钱嚟讲份量偏细。如果佢系一间餐厅🍝,主食 option有点少,如果佢系cafe☕,咁佢嘅咖啡质素/咖啡豆种类又好似唔够pro,同埋基本野eg decaf / skimmed milk就应该提供。
Anyway,希望小店加油💪🏻。如果大家试过觉得其他野好食可以留言分享俾小编嫁!
环境服务:⭐⭐
食物质数:⭐⭐⭐
打卡指数:⭐⭐
题外话/补充资料: 🚗 小店系地舖,若能耀华街有位可以泊正喺前面就真系爽嘅,otherwise泊反去time square都好方便。
2021-09-17