2021-09-16 82 浏览
琴晚同男朋友去左天后呢间新开食蚝既蚝站食生蚝,一到门口已经见到入面坐满晒人,之后再见到佢开蚝既厨房,就知道今次无黎错,一坐低,侍应就介绍佢哋做紧优惠,10蚊一只生蚝,我即时问,有无听错,咁平,10蚊一只生蚝,然后我哋就叫左半打试一试佢先,再叫多左两个意粉,一个系黄金软壳蟹长通粉同白酒香蒜辣椒蚬肉扁意粉,首先介绍下佢嘅生蚝,蚝肉大只,从颜色望落去非常新鲜,一食落口有淡淡的海水味系你口腔徘徊,完全唔使落任何柠檬或者茄汁食佢个鲜味都已经好好食,$10有依只size嘅生蚝,真系物有所值,然后讲吓佢𠮶两个意粉,软壳蟹长通粉,啲软壳蟹炸得好均匀,唔会有粉太多嘅情况发生,再配合佢用蛋黄整嘅长通粉,非常好食,而白酒香蒜辣椒蚬肉扁意粉,一拎到黎已经闻到淡淡嘅白酒香味,同埋蒜头嘅味道,再加埋佢有辣椒辣辣地食起上嚟,刺激你嘅味蕾,非常开胃口,总括而言,呢间新开嘅餐厅物有所值,我哋琴晚净系食生蚝都已经食咗十几只,忍唔住嗌完半打又嗌多半打,因为啲生蚝真系好新鲜,但提一提大家,因为间餐厅未领酒牌,如果大家想一路叹白酒一路食生蚝就可能要自己带酒去,如果大家经开呢一头,又想试吓新鲜嘅生蚝,不妨入去依间新开嘅餐厅试一试。