2020-11-19 786 浏览
放工约左同事食饭,佢带左我去新蒲岗食日本野,第一次帮衬原来最近新开店,店内装修几靓又舒服,去到等一阵就有位,安排四人枱两个人坐够宽阔,Menu送上估唔到咁多算选择,两个人心大心细,最系选择二人套餐 Share, 唔使选择困难。二人套餐 $228 两款主菜 + 三个小食,啱晒我地,可以试多几样食物。吉列猪扒奄列咖哩饭卖相靓,咖哩味偏甜一般日式咖哩嘅特式,滑蛋包饭配咖哩绝配,吉列猪排香脆,肉质较瘦食左唔会咁肥腻,味道也不错,整体达80分豚软骨拉面猪软骨够入味,整件猪软骨炆煮够火喉,软骨呈透明状,胶质重好满意,糖心蛋配埋木耳丝同荀片够爽口,口汤清新面条吸收好味道从多款小食内,自选三款小食烧鸡亦同鸡软骨,我们最爱,热辣辣非常香口,盐烧鸡软骨带咸香兼有咬口,鸡肉亦惹味。烧鱼饼整体偏薄,厚少少应该更佳,配姜蓉同食吊都鱼饼嘅鲜,食落烟韧不错。最后被我地选上系炒尤鱼须个汁甜甜地咸咸地弹牙又有嚼头,大家真系要试下,份量也可以接受。埋单人均$130 食到好饱满足。唯一系个二人套餐无包饮品,要饮野就要单点啰!

吉列猪扒奄列咖哩饭

豚软骨拉面

从多款小食内,自选三款小食

最后被我地选上系炒尤鱼须

2020-11-18