2020-11-22 575 浏览
📍一期一会近排疫情又严重咗😖 都系少啲堂食好 减低风险😞 上星期咁岩经过观塘 观塘有好多工业大厦都隐藏咗好多美食😋 好耐冇食日式食物 于是试咗一期一会嘅日式外卖便当🍱佢哋嘅餐单有超多款选择🤩 除咗有主食之外仲有轻食🥰-1️⃣ 原条蒲烧鳗鱼定食 $90钟意食鳗鱼嘅我即刻叫咗呢一款🤣 个便当除咗有原条鳗鱼之外 仲配有沙律菜☺️鳗鱼汁都几多 食落去咸咸甜甜 适合捞饭一齐食🤤2️⃣ 芝士和牛汉堡丼 $90呢个套餐有一块唔算大但系又唔算细嘅和牛汉堡扒🥰和牛汉堡扒都几厚身 食落去芝士味浓 都好juicy 🤤正正因为好食 如果大块啲嘅话就更好🤣😚 唔够捞饭🙈3️⃣ 吉列银鳕鱼定食 $60个套餐有两块吉列银鳕鱼 仲会有埋酱配埋比你🙆🏻‍♀️ 仲有麻酱豆腐🤤 吉列银鳕鱼食落酥脆 肉质滑🤩 口感几好😚4️⃣ 日式叉烧赞岐汤乌冬 $50乌冬汤底酱油味浓郁🤤 套餐配一啲叉烧同糖心蛋~ 叉烧食落去同我哋平时喺烧味舖食开嘅唔同! 佢系日式嘅叉烧😚各有各特色😬赞岐乌冬食落去都弹牙👍🏻 加上浓郁嘅汤底一流~5️⃣ 蟹肉忌廉薯饼 $28一份有两件 薯饼食落去外脆内软🥰味道忌廉就比较重 蟹肉味唔系太出🙈 钟意食几点嘅可以试吓!6️⃣ 吉列炸生蚝 $
📍一期一会
吉列银鳕鱼食落酥脆 肉质滑🤩 口感几好😚
4️⃣ 日式叉烧赞岐汤乌冬 $50
乌冬汤底酱油味浓郁🤤
各有各特色😬
赞岐乌冬食落去都弹牙👍🏻 加上浓郁嘅汤底一流~
5️⃣ 蟹肉忌廉薯饼 $28
一份有两件 薯饼食落去外脆内软🥰
味道忌廉就比较重 蟹肉味唔系太出🙈 钟意食几点嘅可以试吓!
6️⃣ 吉列炸生蚝 $36
一份都有三件 第一次试入边包住鳗鱼嘅饺子🥟
食落去鳗鱼味唔系太出🤭 只少少鳗鱼味
但饺子皮食落都好脆口👍🏻
总结:
呢间店食物质素个人觉得唔错👍🏻大家经过可以试吓!佢哋外卖自取主食会平$18🥳 上面嘅价格系已经平咗架啦🙆🏻‍♀️ 套餐仲会配一支嘢饮🧃
店员服务态度都唔错 但发生小事件 不过后尾负责人同我解释返 我就冇放在心里啦☺️
不过记得疫情期间 大家真系要记得戴口罩呀😷 保障自己同其他人🙆🏻‍♀️
有兴趣快啲去佢哋IG 睇吓餐单啦🥰
店舖资讯👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
综合食评📝
外观:★ ★ ★ ★ ☆