2024-12-11 77 浏览
今日食晏同朋友去咗苏豪区揾嘢食 去到见到间新开嘅墨西哥菜 见佢有个位好开扬咁样可以对住个门口食 慢活咁住系到睇下街既人都几chill 但系今日天气有啲冻得14度 所以我哋又拣咗室内食Muchos Nachos呢个作为Starter嚟讲真系好多 原本我哋想要另一款light嘅 但系Waitress介绍呢款份量多好多 咁我哋谂平时食chips嘅话 份量都系几少咁 所以叫呢款 点知嚟到我哋两个人都食唔晒嘅Starter 一拎起啲chips啲芝士拉丝好长 又好香 厨师系落碟前仲加热左 口感一流然后再加埋佢配嘅酱每一啖都唔同口感 好fresh 牛油果酱入边好重牛油果味仲有一粒粒细细地嘅牛油果粒 超足料👍黑豆酱亦都一样 虽然黑豆好健康 但我第一次喺墨西哥菜入边度食到 食落去都系有一粒粒豆既口感 同Waitress倾开计先知 原来呢个系厨师喺每一日新鲜压榨而成嘅 所以新鲜又健康 配埋chips简直一流啊 好似以为食紧啲唔系好健康嘅嘢 但系又好健康之后上咗两个主菜Carne Asada同埋Pollo Asado Grilled Marinated Chicken 两个主菜都系配咗香料蕃茄饭同埋必备嘅牛
今日食晏同朋友去咗苏豪区揾嘢食 去到见到间新开嘅墨西哥菜

Muchos Nachos

然后再加埋佢配嘅酱每一啖都唔同口感 好fresh

两个主菜都系配咗香料蕃茄饭同埋必备嘅牛油果酱同埋黑豆酱

Steak份量好多性价比极高 肉质亦都鲜嫩食落去嘅肉汁爆发出嚟咁呀

但系我哋都钟意鸡肉多啲 因为两只肉其实都系鲜嫩嘅 但系鸡肉配埋个蕃茄嘅酱同汁系超级夹㗎 再将鸡肉既层次提升左 再加埋牛油果酱同黑豆酱 令我发现原来墨西哥菜都可以咁好食嘅

Berry Lemonade
Lemonade味好重 非常之开胃