2021-09-22
见到楼下新开咗间谭仔云南米线,梗系要即刻去试下啦!咁啱又见到佢哋有新产品推出,系有芫茜鱼汤米线配埋脆肉腩,都系40几蚊,其实都几抵食,因为平时加脆肉腩都要另外畀十蚊。碗面一攞到嚟上边已经有半碗芫茜,如果系好钟意食芫茜嘅话应该好开心!个汤底呢就已经自动变咗做鱼汤,但系个汤底饮落好多味精,所以唔系几建议饮用,都系当同啲面一齐食就算。一开始嗌脆肉腩都会好惊中伏,惊唔新鲜呀好腥,但系食完发现几好食,又脆又鲜呢间新开嘅谭仔,厨房装修系open kitchen,喺外边可以见到啲谭仔姐姐点样煮,感觉就干净卫生,一目了然嘅环境。晏昼嘅时间都唔使等太耐位就有枱可以食,美林商场之前啲餐厅就唔系几好食,而家开咗谭仔之后,我都应该会食多咗外边啲餐厅🤣