屋企人系湾仔果头返工,话果边新开左间楼上铺系食泰国菜,佢地食过lunch话觉得好正好抵食,叫我一定要去食。😂我作为泰国菜爱好者,就约埋个朋友收工一齐去食。🤭位置都好方便,佢系由正宗泰国人主理,好吸引。食物种类都好多,价钱正常,但份量系超级多,所以性价比系极高!😍👍🏻食物质素系好高,我同朋友都超级喜欢🤤大头虾金边粉 ($128)一上枱都好有惊喜,只虾好大,金边粉到炒得好靓。卖相超吸引,食落都系超级超级正!🤤虾肉好嫩滑,而且好实净,啖啖肉!个Phad Thai都整得好地道,好香口,我地超钟意。😍菠萝海鲜炒饭 ($108)呢个菠萝海鲜炒饭就冇用菠萝盖,但个摆碟都做得好吸引!🤩份量系超多。海鲜好有质素,仲加左好多我好钟意既肉松,仲有芝士,完全系将个饭升华。🤤🤤小食拼盘 ($138)小食拼盘超级大!!份量系够4个人食😂有鱼饼,虾饼,春卷,肉丸生菜包。只可以话系每一样都好高水准,系超级满足!🤤肉丸生菜包我第一次食,好有惊喜,好爽口又带小小辣,好过瘾!👍🏻芒果糯米饭 ($68)芒果糯米饭我系超级超级钟意,基本上食亲泰国菜都会叫。😂所以我对芒果糯米饭有返咁上下要求,呢间我系俾高分的!😁芒果撞唔岩当造,

大头虾金边粉 ($128)

菠萝海鲜炒饭 ($108)

小食拼盘 ($138)

芒果糯米饭 ($68)
芒果糯米饭我系超级超级钟意,基本上食亲泰国菜都会叫。😂所以我对芒果糯米饭有返咁上下要求,呢间我系俾高分的!😁芒果撞唔岩当造,但我都觉得都算唔错,选材做得好!👍🏻个糯米饭好香椰汁味,而且口感一流,绝对有泰国地道味道!😍🥰

珍多冰 ($45)