2024-07-04
上网睇呢间新开既泰国小店, 装修几特别, 于是入黎试下~相信上手系一间日式料理店, 所以饮品杯/员工制服/纸巾仍然系未咁快更换泰北清汤生菜伴马拉盏酱生菜呈玻璃状态, 用清汤灼过既生菜基本上都够味, 如果想辣D刺激味蕾, 可以蘸上旁边既马拉盏酱, 更为惹味!鱼饼拼虾饼鱼饼虾饼烟韧弹牙, 配上酸甜酱, 更加开胃泰式烤猪颈肉猪颈肉烧得好入味, 并且切成一片片, 肉质鲜嫩, 爽口弹牙~泰式清汤牛 (米粉)每一啖米粉都吸收清汤的精华, 牛丸好多肉汁好juicy~安格斯牛雪花均匀, 入口即化泰北烤鸡金面呢间餐厅既招牌菜, 将炸好既生面&渌熟既生面mix埋自家制酱汁一齐食, 又脆又淋, 口感几特别而鸡肉肉质亦好嫩滑~ 配埋生面一齐食, 层次感更为丰富~秘制酸辣凤爪沙律凤爪辣味十足, 本人十分喜爱食辣, 所以好适合我再配上蔬菜可以清新一下口腔! 而食唔到辣既朋友要留意下啦~柠檬草南姜饮 (热)浓郁既姜味, 温胃散寒, 饮落去尤其舒服冻泰国菊花茶微微既菊花甜味, , 前面食得辣辣地, 饮返杯冰冻既菊花茶泰式冻奶茶茶胆味浓郁, 再带点炼奶既甜味, 为这顿饭画上完美句号~
泰北清汤生菜伴马拉盏酱
鱼饼拼虾饼
鱼饼虾饼烟韧弹牙, 配上酸甜酱, 更加开胃
泰式烤猪颈肉
泰式清汤牛 (米粉)
每一啖米粉都吸收清汤的精华, 牛丸好多肉汁好juicy~
安格斯牛雪花均匀, 入口即化
泰北烤鸡金面
而鸡肉肉质亦好嫩滑~ 配埋生面一齐食, 层次感更为丰富~
秘制酸辣凤爪沙律
凤爪辣味十足, 本人十分喜爱食辣, 所以好适合我
再配上蔬菜可以清新一下口腔! 而食唔到辣既朋友要留意下啦~
柠檬草南姜饮 (热)
浓郁既姜味, 温胃散寒, 饮落去尤其舒服
冻泰国菊花茶
微微既菊花甜味, , 前面食得辣辣地, 饮返杯冰冻既菊花茶
泰式冻奶茶
茶胆味浓郁, 再带点炼奶既甜味, 为这顿饭画上完美句号~