餐厅: 高堡
资讯:

专员又再出发去揾汉堡包食啦!😂讲起汉堡包,旺角呢一间汉堡包系专员有一次行街经过见到新开嘅汉堡包店,餐厅新开张期间学生过黎食仲可以减$5,虽则专员已经无做学生好耐,但都照同朋友入去食下佢地个汉堡餐厅餐点上面都几多选择,有饭有乌冬有意粉有汉堡包算系几多元化嘅餐厅,不过今次专员同朋友都系为左食汉堡餐,所以分别叫左一个竹炭软壳蟹牛油果酱汉堡同竹炭双层牛肉汉堡,汉堡包餐价钱上已经包括埋薯条同沙律菜。另外叫左两杯特饮,分别系巨锋提子梳打同青苹果梳打,而特饮可以免费加一款配料(椰果/爆珠/芦荟)竹炭软壳蟹牛油果酱汉堡 $108感觉几吸引嘅竹炭汉堡包,汉堡包身够企身高度上满分,内层馅料包括有软壳蟹,芝士,蕃茄,牛油果酱,每一层都做得好分明包身系用上竹炭黎做,上台时热辣辣够软身,但随著时间温度嘅改变会慢慢变硬,所以专员建议大家上台后尽快食包身味道上有唔错嘅竹炭味道,咬落口有口感唔似食空气。至于软壳蟹亦都炸都好脆身蟹身本身唔细好够鲜味,配合埋牛油果酱独特嘅味道有少量咸同清香嘅味道,绝对令到成个汉堡入口时唔会觉得太过干身另外沙律菜亦都好新鲜同埋薯条份量都好多,但部分薯条就略嫌有少少淋身,不过波浪纹嘅薯条食入
专员又再出发去揾汉堡包食啦!😂
巨锋提子梳打
竹炭软壳蟹牛油果酱汉堡 $108

另外沙律菜亦都好新鲜同埋薯条份量都好多,但部分薯条就略嫌有少少淋身,不过波浪纹嘅薯条食入口好有满足感

巨锋提子梳打 $28
另外因为饮品系要另外正价加,专员叫左呢杯梳打配椰果,一大杯嘅巨锋提子梳打感觉唔错,椰果几得意系星星嘅形状
不过杯身有d高,支饮管勉强够长可以搅到杯式下嘅巨锋提子汁,所以都建议店家下次可以放多支比较长嘅匙羹用黎搅拌杯饮品咁就好好多
青苹果梳打
竹炭双层牛肉汉堡 $108  配  青苹果梳打 $28
呢个汉堡系朋友食,不过专员见到个汉堡包一样系好企得起身好有高度
内层馅料包括有牛肉,烟肉,芝士,煎蛋,蕃茄,生菜,千岛酱

不过最后有个小建议
因为竹炭面包其实一放冻就会比较容易硬身,所以其实都建议餐厅可以尝试试用唔同面包嘅包种去睇下边款可以保持到软身
另外薯条放面可以再炸耐多少少,咁样可以就算留到最后食完汉堡先食薯条都可以keep到脆
最后饮品方面真系可以考虑加多一支长嘅匙羹,咁会方便d搅起
2022-11-01
巨锋提子梳打