餐厅: CHICKEN FACTORY (黃大仙中心北館)
资讯:

2023-06-27 764 浏览
响黄大仙返工,lunch揾食真系唔容易🫣😮‍💨之前间翠华执咗,原来开咗三间唔同嘅食肆:一间系牛奶冰室、一间食烧肉,仲有一间就系呢间啦…呢间chicken factory有好多分店~主打烧鸡,有半只、四分一只同全只。买四分一只怕唔够食,所以叫咗半只。套餐$68,可选两款配菜+一款汁+汽水。唔想饮汽水,我就加$6转柠檬薏米水,点知去到取餐嘅时候,老板同我系咁say sorry🤪原来柠檬薏米水已经卖晒…但系佢话仲有低糖柠檬水,问我另外同你加啲意米你介唔介意??😝😅有得饮就当然唔介意啦~(我本来攞咗一樽冷泡茶,佢话:呢樽平啲㗎…你唔好拣啦!蚀呀!🤣🤭)反而新加嘅薏米烟烟韧韧,几有咬口!讲真鸡就一般~冰鲜鸡…不过都算几香口~麻辣汁好香,唔算太辣!💕👌🏻一个人食半只鸡餐其实饱到上心口😵‍💫所以食晒蔬菜之后,焗薯根本食唔落,我估女人三个人叫两个餐已经够。佢仲有其他嘢食…海南鸡饭、米线、炸鸡…都系一个唔错嘅午餐选择!🥰🥰👍🏻佢有餐盘回收架~食完都系自己攞返啲餐具埋去回收好啲!💕👌🏻🥰

烧鸡套餐(半只)
柠檬薏米水
炸鸡跟饭
无骨海南鸡饭
2023-06-27
烧鸡套餐(半只)
柠檬薏米水