2017-07-23 297 浏览
早两日有时间行完街去荃新左地睇戏,睇完戏饿饿地想揾间西餐食,咁岩谂起有朋友讲过杨屋道开左一间新既西餐厅,本来就钟意周围试新野,所以理所当然地去试下呢间Catee。入到去比想像中靓好多,好浓厚既工业风格,而且四周围都摆满猫既饰物同摆设,连水吧都有好多猫图案既砖块其中最钟意既有一幅好靓既图框,职员讲返系自己制作既,睇得出好有诚意!入到去比想像中靓好多,好浓厚既工业风格,而且四周围都摆满猫既饰物同摆设,连水吧都有好多猫图案既砖块其中最钟意既有一幅好靓既图框,职员讲返系自己制作既,睇得出好有诚意!坐低无耐就有啲面包同油醋黎到,佢地斟既水先有惊喜,入面有青瓜片同青柠叶,味道唔会太重,而且好清新!Menu递到时见到好多好特别既食物,我地就点左个威灵顿三文鱼,同一个大虾龙虾汁长通粉听介绍时已经知呢道菜系外面一层酥皮,包住鹅肝同巴马火腿,入面块五成三文鱼扒,黎到之前仲以为好细块,因为通常叫得威灵顿都系好贵,但比预料大份好多!一个人食绝对够饱!而且外面层酥皮够脆,三文鱼亦火侯岩岩好唔老亦唔会太生,两个人食再加一两样野够哂饱。至于呢个粉都有惊喜,用龙虾汁去煮出黎,龙虾味好香,而且都够鲜甜,亦都冇出面有时会

威灵顿三文鱼

大虾龙虾汁长通粉
至于呢个粉都有惊喜,用龙虾汁去煮出黎,龙虾味好香,而且都够鲜甜,亦都冇出面有时会食到龙虾汁既苦涩味,抵赞!长通粉煮到仲系弹牙,唔会一咬落去就散哂,虾方面佢地选用左大头虾,多肉又好食。
成晚都坐得好舒服,听返职员讲佢地拣左全场都系梳化,变左唔驶拣位,全个餐厅都系一啲好柔和既钨丝灯光,好Relax,而且佢地Happy Hour仲做买一送一,可惜我地今日唔饮酒,下次一定会畅饮一番
威灵顿三文鱼
大虾龙虾汁长通粉