2012-07-16 12 浏览
多得Groupon团购,今日就去试试呢间新开既1000円铁板烧!平时我甚少买团购餐饮coupon,因为好多实在好揾笨!一系份量劲少,一系超级唔好食!今次咁斗胆买嚟试试,就系因为见佢新开都搞团购(其实未都未正式开),摆到明就系要打响个朵、做好宣传!我深信唔会差得去边既!无理由搞个团购一开波就搞衰自己个名卦!其实去之前都冇乜特别期望,况且团购价$98你都唔会抱有万二分既期望去食。佢既前身2000円料理放题我又未去过,所以完全冇reference佢提供既食材会系咩水平。我同男朋友比预约既时间早左好多到,见入面都几full,但都即管问下可唔可以早D入。门口接待𠮶位鬈毛哥哥,礼貌同服务态度好不错!等佢check清楚booking,好快就入得喇!入座之前既好service为呢间野加唔少分!入到去,略嫌抽风系统唔够好,都见有D烟。去过韩国𠮶D真系可以冇烟既呢!不过我好少去食铁板烧,所以唔知香港嚟讲佢算系比较好定差。而座位方面略嫌同隔离有D近,但还可以接受。其实佢都还算体贴的,佢D櫈其实系个箱,可以俾你放袋。只不过袋不能太大,如果唔系就入唔到,就要好似我男朋友咁放大髀成晚啰!好惨呢!而枱就比较细,大概
有个搏上镜哥哥... 影完先发现!XD

入座之前既好service为呢间野加唔少分!
就系呢位礼貌哥哥!影极都影唔到正面!
不过我好少去食铁板烧,所以唔知香港嚟讲佢算系比较好定差。

而座位方面略嫌同隔离有D近,但还可以接受。
其实佢都还算体贴的,佢D櫈其实系个箱,可以俾你放袋。
而枱就比较细,大概只能够放2碟。唯有食完先再拎,冇得眼阔肚窄啰~
食物方面,其实整体不错的!比想像中好!
但可能碍于雪柜位置有限,所以食物都会分批拎出嚟!(注:食物是自己出去拎的!)
搞到我地一度以为冇乜野食!以为又系揾笨个案~ XD
后尾佢开始出其他款式既肉类就好D喇!同埋有海鲜、沙律的!

肉类猪牛鸡就唔少得架喇!仲有包到好似羊架既疑似羊架、鸡软骨、鸡肾,etc.
鸡肾好爽口~ 正正!其他肉类都算好食!
海鲜有虾、濑尿虾、青口 (出既次数似乎好少,抢到就抢啦~ XD)!仲有墨鱼仔、鱿鱼须、蚬仔!
我地净系抢到虾,但D虾好难搣呀~ orz
蔬菜类就冇乜选择,好似有脆肉瓜 (唔知有冇睇错)!
其他既仲有兜兜粟米粒、薯仔粒同金菇,可以成个兜兜直接放上去烧!
生果有菠萝,烧同唔烧都超正!劲juicy!对于我呢D菠萝精嚟讲super good呀!哈!
整体嚟讲,以咁既价钱......
换到几好既服务,不错既食物质素... 系几满意的!

希望... 佢能够keep到服务同食物质素啦!
唔好好似其他任食咁越做越差!

但海鲜真系要出多D呢~ 再唔系海鲜类每人派一set啦!抢唔到好惨呢~ (┬┬_┬┬)
题外话/补充资料: 本身个团购唔包野饮品,可以加$15任饮!饮品种类都算几多,汽水、妈妈奶、罐装茶都有!所以都OK的! 散买要$8,饮佢2罐就赚返喇~ 我一野饮左3罐!哈!
2012-07-14
用餐优惠
团购
就系呢位礼貌哥哥!影极都影唔到正面!
有个搏上镜哥哥... 影完先发现!XD
  • 鸡肾