2021-11-21
海怡半岛食店不算多选择,见到新开食店,以台湾菜作主打,店名十分幸福,就比次机会试一试味道如何先,反正其他都食到厌,睇睇有冇惊喜。见到餐牌选择还可以,今日又不太肚饿,所以lunch就拣2个小食试吓,叫了台湾夜市名物之一,亦系我到台湾必食嘅"大肠包小肠"同埋餐前凉拌小食"皮蛋豆腐"相信系因为太耐冇去旅行,都满心期待个必食名物,可惜期望比实际高太多......一打开个盒,见到2件超迷你嘅东东,中指长度同分量嘅糯米,夹住片条状嘅''小肠",条小肠仲要系圆柱体由头开嘅4分1条......有野多嘅,葱多,haha。食材上胀都吾系咁啰,份量小都算,味道超普通,仲要有一件嘅糯米系整到硬掘掘,食吾到收成38蚊㗎。(相影得比例大咋)凉拌皮蛋都估到佢咩料,果然皮蛋加埋半只,豆腐都系3分1盒百x豆腐咁啰,味道normal。总括可以一试,不会再试建议餐牌可注明迷你或轻量等字眼,虽然价钱可反映一切。
总括可以一试,不会再试
建议餐牌可注明迷你或轻量等字眼,虽然价钱可反映一切。