2023-09-03 1086 浏览
其实间中都会系呢间Caffe Milani简单食个正餐,不过面包就真系第一次买,见佢开新分店,号称系最大分店+首个面包工房,对佢都有少少期望,当日应该有负责任巡视所以啲员工好似特别紧张咁😂紫薯麻糬拉丝软包($14)紫薯馅唔会太甜,份量算系正常,但个包都系有啲干🤔佢麻糬都算软糯,整体嚟讲就正常质素但有啲贵👌🏻芋泥麻糬拉丝软包 ($14) 原本对呢个面包好有期望,但系一切开竟然咁空心,有啲失望🥲如果就咁食嘅话系好干,雪咗一晚再翻热食又ok㖞~污泥嘅馅唔会太甜,但系自己觉得呢个价钱买空气都真心会有少少嬲LOL布里欧 ($15/2) 就分别买咗抹茶同经典口味,抹茶味道有,但系唔香,用嘅抹茶似系iherb个款比较咸嘅matcha green tea powder个款味道,可能系攞货嘅抹茶,而唔系我本身期望小山园/八女日式抹茶嘅味🥲利申返真系冇食过啲馅,冇谂过除咗买薯片送空气,买面包都可以送空气🥯 亦都唔肯定系咪纯粹我个日唔好彩得呢个包咁空心(事关紫薯个个都冇咁夸??)希望店家可以留意一下,另外如果到访都系比较建议食主食会好啲😂