2021-12-21 397 浏览
⭐️人和月鸡煲火锅店⭐️📍:尖沙咀海防道38-40号中达大厦3楼⏰:12:30pm-2:30pm,5:00pm-11:30pm⭕️:现金、信用卡-美国极品牛肉吃到饱- 💰298🌜精选金钱展 🌜特级美国牛胸爽🌜严选牛下肩 🌜严选牛板腱🌜高级雪花肥牛🔸食物方面🔸头盘:头盘可以四选一 我哋选择咗卜卜蚬 小辣🌶 以蒜蓉粉丝做汤底 好清甜 巨量蒜蓉 配料有鲜虾同蚬肉 好鲜甜大只🙈蚬肉冇沙又大粒 洗得好干净!📌每枱一开始都会送上美国极品牛肉拼盘一客!包括5款唔同部位 (牛下肩/牛板腱/金钱展/雪花肥牛/牛胸爽) 一次过比你试匀边款岩口味 唔够食嘅话都可以任叫🤣🐮牛下肩: 有肉味有咬口 又无咩脂肪👍🏻🐮高级雪花肥牛:比较大块一片 有少少油花 唔会有雪藏味!🐮牛胸爽:系我食牛肉最钟意嘅一部分😍价钱都比较贵 而家可以任食!CP值即刻拉高左!有点爽口但系唔油腻 配搭埋麻酱一齐食真系好邪恶🤣食完头盘之后 可以选择汤底食火锅🤣我哋选择咗美颜鲜鱼汤🐟 汤底好鲜甜好浓郁👍🏻 鱼味好出 打边炉好少见有鲜鱼汤 CP值拉高左啦又🤣蟹籽虾滑/墨鱼滑:好爽口弹牙 蟹籽粒有咬口粟米饺:好鲜甜皮薄 馅料多 大粒足料牛柏叶:好爽脆 质
⭐️人和月鸡煲火锅店⭐️

🌜严选牛下肩 🌜严选牛板腱
🌜高级雪花肥牛

🔸食物方面🔸
🐮牛下肩: 有肉味有咬口 又无咩脂肪👍🏻
🐮高级雪花肥牛:比较大块一片 有少少油花 唔会有雪藏味!

食完头盘之后 可以选择汤底食火锅🤣
蟹籽虾滑/墨鱼滑:好爽口弹牙 蟹籽粒有咬口
粟米饺:好鲜甜皮薄 馅料多 大粒足料
牛柏叶:好爽脆 质素都唔错

饮品方面: 有各式各样嘅罐装饮料 汽水、冬瓜茶、乌龙茶、芒果汁等 亦都有特色饮品 例如洛神花蜜、蜂蜜菊花露同桂花乌龙 饮品都落足心机🙈味道唔会太甜 可以清热下火 唔错!

甜品方面:
一定要留肚食甜品!有凉粉、豆腐花及芋圆选择 坊间都好少见 加上有配料提供 所以甜品方面都好丰富😍最钟意Max埋椰果、Oreo碎、薏仁同芝麻糊🙈我都食咗两碗 好饱好满足😍

🔸环境方面🔸
食材系任食黎讲真系唔错 上菜速度好快又唔会漏单 店员服务好好 得闲就会帮我哋收走啲用过既碟🤣 出面摆放了不同款式丸类、瓜菜类、菇类及面类等 食材摆放整齐 标明名称 盖好存放 层架明亮企理 整体感觉整洁干净 唔会污烟漳气👍🏻 座位方面都较阔落 价钱方面唔会太贵 食材众多 CP值好高!😍

#香港美食 #平民美食 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港 #美食 #高质 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #likeforlike #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食评 #美食推介 #人和月鸡煲火锅店 #火锅 #鸡煲 #吃到饱
2021-12-19