2022-12-30
粉岭开左好多新餐厅! 呢间 “初遇”非常热闹,好多人排队等试新野!!🥰餐厅店铺面绩不大,但非常光鲜舒适富时代感!打开MENU食物款式非常多,小食都好多选择!当中好多菜式都用上香芋口味! 岩哂我呢个香芋控!!!古早芋泥肉松蛋饼本身以为系咸食,试左先知原来呢款系甜口味既蛋饼,比我地当左做饭后甜品!铺满哂香芋粉好靓! 蛋饼皮十分烟韧,香芋泥原来都几衬肉松甜甜地咸咸地,好好食!古早花雕鸡卷配手工面鸡卷嘅卖相好吸引,都几厚切片,花雕酒味渗晒落啲鸡肉度,肉质唔鞋好滑嫩,手工面做得好出色,好弹牙好好食!蜜汁卤排骨麻辣拌面蜜汁卤排骨即系猪扒,大大块,炸粉唔会好多所以唔觉得好漏,蜜汁令到佢甜甜地。麻辣味道做得啱啱好唔会辣到流晒鼻水,适合平时食开中小辣的人士。呢碗面真系越食越开胃!自家芋泥黑糖奶茶我都系第一次饮有芋泥喺入面嘅奶茶,个口感好特别,甜度适中,茶香味浓,正!
餐厅店铺面绩不大,但非常光鲜舒适富时代感!
打开MENU食物款式非常多,小食都好多选择!
当中好多菜式都用上香芋口味! 岩哂我呢个香芋控!!!
古早芋泥肉松蛋饼
古早花雕鸡卷配手工面