2023-09-29 299 浏览
朋友话尖沙咀新开左间食寿喜烧既餐厅,叫埋我一齐去试。我平时都好钟意食日本牛,今次仲要系食A5达摩牛,梗系去试下啦!店入面装修好日式风格,门口仲有块牌写住达摩牛架。我地去到拣左特选达摩牛寿喜烧套餐,当中包左前菜、沙律野菜盛合、日本兰王蛋同埋一碗饭。✨前菜✨总共有3款食物,包括薯仔沙律、薯胡麻豆腐同埋和牛鸡软骨丸子。前菜个碟好靓呀,睇得出餐厅花左心思,有3款食物都好好食,特别系牛鸡软骨丸子,好少系出面食到。✨A5达摩牛✨呢度既店员会帮你烧肉,同埋附上日本兰王蛋俾你点住和牛黎食,日本蛋果然唔同D,蛋汁又比较浓同结身。而和牛方面牛味浓同埋油脂满满,好好食好高质!另外会有一盘野菜盛合,入面有大葱、豆腐、冬菇同芋丝,有菜中和一下油腻感,D菜吸哂寿喜烧汁好好食!✨饮品✨另外叫左特调饮品, 分别系星紫流砂同绯红琥珀。饮品系佢地自己特调,唔会太甜,几好饮!