2019-09-08 86 浏览
呢间喺彩园广场新开嘅粤式餐厅成日都大排长龙,见佢装修都非常之靓,而且又有手摇饮品专柜,非常贴近潮流,今日放工约咗朋友过嚟食晚餐,就拣咗呢间了。餐牌款式都算多架,而且都系比较正宗嘅越式菜,menu设计都好有心思,第一印象非常好!既然呢间铺头讲自己系海南鸡专门店,当然要试吓海南鸡啦,咁我哋唔想食饭,所以就叫咗海南鸡喇沙。份量都非常之足!海南鸡非常嫩滑,鸡味足,酱料都好夹!正呢碗喇沙好大碗,两个人食都非常之够,而且仲有好多配料,例如鸡蛋同埋豆卜!味道同马拉喇沙有啲分别,呢碗唔酸、比较咸,但都几好味!小食拼盘非常丰富,有齐晒我想食嘅越式小食,值得一赞嘅系佢嘅春卷,极足料,而且味道啱啱好,有脆又香,赞!另外因为串烧实在太好味啦,所以我哋有额外叫多咗一盘串烧!牛肉同鸡肉都好嫩!而且沙嗲酱好香,一流!摆碟好得意嘅芒果糯米饭,睇得出好足料啊。而且装到好似寿司咁,方便我哋share,鞋头仲有好多芒果粒,芒果嘅香甜加上椰汁,大满足!西柚乌龙茶!解腻一流,大大块西柚,一啲都唔姑寒!不过要留意,浸得太耐会有苦味味,所以够味就要整返旧西有出嚟!咁丰富先食咗$400!可以再食!

海南鸡非常嫩滑,鸡味足,酱料都好夹!正

咁丰富先食咗$400!可以再食!