2021-11-02
湾仔又开左间新既burger店🍔 就谂住去朝下圣😛 logo系一个好可爱既boy👶🏼 以明亮既蓝黄色砖头为主调 好有复古美国快餐店feel 吸引到唔少人嚟打卡XD 仲有可爱既吧枱位~~.同样地以自助快餐形式经营 共有7款汉堡🍔 炸鸡🍗同小食 仲有迷你汉堡set/家庭packs😆 餐厅既汉堡标榜用左纯英国牛肉 仲经天然海盐洞熟成同不含抗生素~~~.◽️chicken Signature $48😋👍🏻:👅👅👅👅.2/5分大大块炸鸡😍 炸得刚好 食落好香口唔会过油 肉质都好juicy唔会太柴太肥 仲夹左青瓜蛋黄酱同甜芥末调味 令味道更加有层次🤤.◽️cheese burger $35😋👍🏻:👅👅👅👅/5分好经典嘅组合🤭 肉质偏扎实多汁且有油香 咬落有肉感 配搭埋咸香芝士 味道更香浓🤤 茄汁酸度好够 仲有腌青瓜蕃茄提味👻 包身好松软 食落都唔会dry😚.◽️chicken thigh $28😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分嗌多左块鸡排食😛 炸衣唔算厚 锁住左肉汁且有油香 仲加左黑椒调味 食落更加惹味 鸡翼都好似几好食咁🤭 .◽️seasoned crispy fries +$5 连饮品😋👍🏻:👅👅👅👅.3
◽️chicken Signature $48
😋👍🏻:👅👅👅👅.2/5分
◽️cheese burger $35
😋👍🏻:👅👅👅👅/5分
◽️chicken thigh $28
😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分
😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分
有粗幼拣 粗薯既薯香满满 炸得好香脆 喜欢😚 忍唔住一条一条咁食😛
◽️mocha
Soft drink既话会比个杯你自己斟 见到有mocha就谂住try下 好似饮紧古古力咁既小孩口味 甜甜的😛
◽️mango mochi $10
原来系童年回忆😶 竟然会有维记mochi😂😂连雪糕都有~
总结
我起初以为会好贵😳😳 点知原来超抵食 而且食物都系即叫即整 同选材认真 食落质素几好 绝对好食过某某店🙈 我自己觉得鸡好食过牛果款 大概因为够邪恶吧🤭
环境仲莫名感觉好外国风 同坐得几舒服 虽然话系自助但店员服务态度都好好 下次会再黎探boy仔😛