2023-10-30
元朗新开左间约2个月ge cafe 🍵☕️新颖亮白的设计,木系的椅,采光度十足系好多年轻人落脚嘅地方有室外座位,可以带埋小动物一齐黎🍽️Full Breakfast 黑松露瀑布炒蛋,蜜糖牛角包窝夫,三文鱼,胡麻酱豆腐,德国肠仔x2 ,焦糖香蕉🍌半条,热情果半个,沙律菜迷你乳酪(另加$28)Size 算好大窝夫系脆的,附有蜂蜜🍯黑松露酱系自己加配的(+$12),令滑溜嘅蛋更好食鲜果乳酪偏酸的,能吃酸的可以点这个,有燕麦,蓝莓,士多啤梨几健康明太子忌廉海胆蟹肉意粉 $128 我拣左阔蛋面,亦可以拣长通粉摆盘挺美的,很多蟹籽蟹肉,海胆都多呢个一定要衬热食,冻左就会’结‘埋一堆…海胆带点苦,少少腥的感觉,可能系唔同时间出产会味道不同饮品UJI Matcha Latte $52 用上Meiji milk ,亦可以拣唔同奶底浓浓的抹茶香,配上幼滑牛奶底,真系几好饮Muscat (special coffee) $68 布隆迪-卡扬扎红波旁-酵母发酵香印金萱乌龙12号荔枝露好重咖啡味,用上非洲布隆迪嘅咖啡,加入乌龙,荔枝的元素,饮到最尾会带点茶香,同微微甜味
新颖亮白的设计,木系的椅,采光度十足
系好多年轻人落脚嘅地方
有室外座位,可以带埋小动物一齐黎
🍽️Full Breakfast
迷你乳酪(另加$28)
Size 算好大
窝夫系脆的,附有蜂蜜🍯
黑松露酱系自己加配的(+$12),令滑溜嘅蛋更好食
明太子忌廉海胆蟹肉意粉 $128
我拣左阔蛋面,亦可以拣长通粉
摆盘挺美的,很多蟹籽蟹肉,海胆都多
呢个一定要衬热食,冻左就会’结‘埋一堆…
海胆带点苦,少少腥的感觉,可能系唔同时间出产会味道不同
饮品
UJI Matcha Latte $52
用上Meiji milk ,亦可以拣唔同奶底
浓浓的抹茶香,配上幼滑牛奶底,真系几好饮
Muscat (special coffee) $68
布隆迪-卡扬扎