2023-06-15 79 浏览
TATSU绝对系近期食过CP值最高既一餐!鱼料新鲜,款式多之余,师傅处理食材既认真更系非常欣赏❕🩶‣ 寿司6贯⋆长崎县产伊佐木⋆千叶县产地金目鲷两款例牌有既鱼,鱼质好新鲜,不过一放入口最吸引我既却系寿司饭,完全系我最爱🥰真系做到烟韧唔硬而粒粒分明🥹🥹⋆岛根县产Donchichi 呢粒BB鱼滑溜溜,肥美又香口👍🏻⋆活北寄贝用左火炙方法处理,更加甜美而且完全无左贝类本身个阵锈味⋆ 拖罗 油脂分布平均,无经过熟成但都无筋👍🏻无谂过呢个价位都食到咁既质素⋆天使虾 师傅刚整起入口仲暖暖地,虾肉非常饱满🦐‣ 刺身4品⋆蜜柑鲷鱼属清爽既鱼味,食落又带有蜜柑香。配上紫苏花同竹炭盐,提鲜又保留到原味⋆八爪鱼呢到结集左吸盘同八爪鱼身,第一次一粒吸盘咁食,非常有质感,好新奇😆另外有片间八 ,口感互补⋆龙虾刺身&象拔蚌两者都属于清爽而带有余香,放埋一齐又唔错!⋆九州鲭鱼今次真系有惊喜🥹用左稻草去烤鱼,鱼肉既烧烤味好出,入口多左份浓烈既柴香味,亦系滑溜溜‣ A4和牛丼师傅参考左sukiyaki既做法,烧汁加埋牛肉既香气💯蛋黄都系腌制过,酱油味好重,对我来讲偏咸另外还包括:⋆前菜.包括萤光鱿鱼、东风螺、水云⋆煮物

寿司6贯
⋆长崎县产伊佐木
⋆千叶县产地金目鲷
⋆岛根县产Donchichi
呢粒BB鱼滑溜溜,肥美又香口👍🏻
⋆活北寄贝
用左火炙方法处理,更加甜美而且完全无左贝类本身个阵锈味
⋆ 拖罗
⋆天使虾
师傅刚整起入口仲暖暖地,虾肉非常饱满🦐

刺身4品

⋆蜜柑鲷鱼

⋆八爪鱼

⋆龙虾刺身&象拔蚌
两者都属于清爽而带有余香,放埋一齐又唔错!

⋆九州鲭鱼

‣ A4和牛丼

另外还包括:
⋆前菜.包括萤光鱿鱼、东风螺、水云
⋆煮物.吞拿鱼下巴,煮完鱼香味重但口感似牛骨髓,不错👍🏻
⋆ 抹茶奶冻
⋆ 清汤