2013-02-21
今日约左三个朋友系尖沙咀食饭, 系我哋漫无目的吾知食咩既时候, 就有一群派传单既姐姐塞左几张吾同类型既传单比我哋, 眼见都系耳熟能详既食店,都不太想去….除左这间, (我估计应该系新开). 我同朋友最钟意试新野. 所以决定去呢一间店铺食饭. 这里环境不错,给人很幽雅及濶落的感觉 (因为差不多大部份食店,坐位好迫. 给人很局促) 所以我们四个都很喜欢这里. 可以谈谈心坐底之后,发现在场有个貌似日本人既师父系个鐡板度煎野食, 一问之下, 原来所有食物系即叫即煎, 感觉令人觉得亢奋, 因为未食到时而嗅到阵阵香味, 令人口水都流埋. 而且又可以看到师父既表演,真系一举二得.首先, 我地叫左刺身先! 佢一放上枱, 我心想”好少放题既地方仲会用冰底托底” 因为出面通常都会放系碟度, 用冰底除左美观之外, 仲可以keep度刺身温度. 我本人就好喜爱这个! 刺身选择算多, 而且好新鲜, 尤其是油甘鱼及希灵鱼. 简直系我至爱.寿司既选择有好多, 而且绝非饭多𩠌少, 份量恰到好处. 推介蟹棒蛋黄火炙寿司. 另外, 有个牛肉粒,味道好浓,而肉质又嫩串烧都系我至爱, 可能因为系即叫即烧, 时间系耐左少少. 但
坐底之后,发现在场有个貌似日本人既师父系个鐡板度煎野食, 一问之下, 原来所有食物系即叫即煎, 感觉令人觉得亢奋, 因为未食到时而嗅到阵阵香味, 令人口水都流埋. 而且又可以看到师父既表演,真系一举二得. 首先, 我地叫左 刺身先! 佢一放上枱, 我心想”好少放题既地方仲会用冰底托底” 因为出面通常都会放系碟度, 用冰底除左美观之外, 仲可以keep度刺身温度. 我本人就好喜爱这个! 刺身选择算多, 而且好新鲜, 尤其是油甘鱼及希灵鱼. 简直系我至爱. 寿司既选择有好多, 而且绝非饭多𩠌少, 份量恰到好处. 推介蟹棒蛋黄火炙寿司. 另外, 有个牛肉粒,味道好浓,而肉质又嫩
串烧都系我至爱, 可能因为系即叫即烧, 时间系耐左少少. 但值得等的..
粟米好甜. 冬茹略干. 大葱鸡肉好惹味. 天妇良放入口仲热辣辣.所以我哋叫左几转.
海鲜粥, 入面好多料. 好软绵绵,好有火喉,令人喜出望外. 虽然饮品有啤酒汽水, 但都系任饮. 正.
总括来就, 二百几蚊食到有质素的放题, 又不会将价就货. 其实都几抵! 而且环境服务令人满意. 所以可以再来!