2021-08-19 89 浏览
最近迷上寿司同刺身,今日就嚟到朋友介绍嘅呢一间高级寿司店「舍利鳍」试吓睇吓有几好味!因为就老公所以就嚟食晚餐,望到餐牌都好似几贵咁,不过食落发现食物质素真系几高!😋特别要推介下以下几样:大拖罗寿司- 肉质柔嫩细滑,入口即溶,虽然唔系好多油脂,但鱼香味好重!👍🏻酱油渍中拖罗寿司- 肉质俾大拖罗厚实,咬落去有少少烟韧,酱油味香浓,同拖罗嘅鱼味几夹,系另一番风味!🥰䲠鱼寿司- 呢款鱼比较少食,所以都几特别,比起拖罗肉质较韧,但更鲜味,食得出食材真系好新鲜!白象拔蚌配三文鱼籽- 象拔蚌肉质弹牙,配上三文鱼籽口感丰富!伊佐木刺身- 呢款刺身真系第一次试!感觉好新鲜,味道有啲似鲷鱼。春子鲷寿司- 比起普通鲷鱼更柔嫩。苹果木烟熏赤鯥- 配上蛋黄酱有感觉创新☺️咬落去淡淡的苹果香渗出,成件事好突出!必试!👍🏻整体来讲虽然价钱偏贵,但论食物质素同环境都几高级,就当得闲同老公庆祝一下啦!☺️
最近迷上寿司刺身,今日就嚟到朋友介绍嘅呢一间高级寿司店「舍利鳍」试吓睇吓有几好味!
春子鲷寿司- 比起普通鲷鱼更柔嫩。
苹果木烟熏赤鯥
䲠鱼寿司