2024-05-18 52 浏览
呢间位于尖沙咀K11附近嘅日本餐厅,之前已经嚟过几次食lunch,今次再访整体都keep到水准。餐厅唔算好大,不过装修充满日本风格同特色日系装饰,而且性价比都算高和风刺身沙律上面铺咗啲薄切白鱼刺身,刺身爽滑,捞埋酸酸甜甜嘅沙律汁同沙律菜一齐食都开胃极尚海之幸丼,呢个丼饭集合晒所有正嘅刺身喺度,有大拖罗、海胆、牡丹虾、蟹钳、鲷鱼、鲍鱼、吞拿鱼蓉、三文鱼籽,好丰富刺身鱼普遍新鲜而且厚切,大拖罗入口即溶,而牡丹虾、蟹钳同鲍鱼都几爽口弹牙三文鱼松叶蟹肉卷包到大大件而且馅料丰富,卷物上面仲放咗啲三文鱼粒粒同三文鱼籽,唯一个卷比较淡味,可以加返少少调味就更好串烧我哋order咗鸡肉葱卷、黑豚芦笋卷、黑豚秋葵卷、番薯仔、烧豆腐同明太子翠玉瓜,串烧都ok,个人几钟意个烧豆腐,佢上面铺咗豆瓣酱,带点微辣,配埋微脆嘅豆腐度几惹味,而黑豚卷包埋蔬菜一齐食都几有口感同好食

和风刺身沙律上面铺咗啲薄切白鱼刺身刺身爽滑,捞埋酸酸甜甜嘅沙律汁同沙律菜一齐食都开胃