之前系九龙湾返工都成日去Megabox食呢间连锁Pizza&Pasta😄觉得都几有水准,估唔到入黎青衣探朋友佢都推介黎食晚餐😮门面一贯用咗原木系,加上Pizza的logo共享美食的快乐,入面既位都系红红绿绿几鲜色有活力🛖墙上面仲挂住垫Pizza既木板,带点玩味新奇掀开餐牌都好多选择,除咗Signature既龙虾pizza,仲有其他Pasta同埋煎扒📔饮品方面有齐cocktail /mocktail/精制咖啡等等,不过最后都系觉得2人餐最抵食2人餐基本只需$398就有两个头盘、一份意粉同埋一款Pizza或主菜📜仲可以用半价加配所有饮品,每个项都最有四款选择,食多几次都唔怕会重覆🦞龙虾汤 | 8/10一搅开就有浓厚既龙虾香涌出,用咗真材实料先会熬到咁深既颜色,口感偏浓稠有满足感,仲有一粒粒既龙虾肉,肉质唔会过熟仲有独特鲜甜味😋🍄芝士焗酿大啡菇配香草蕃茄汁 | 7.5/10已经有大份量既汤,另一款头盘就拣前菜小食,大啡菇浸没系蕃茄汁既海洋入面🍅上面仲覆盖住咸香既芝士,切开一咬仲有惊喜,原来仲有碎菇系中间,令成个鲜味同层次感都提升咗🍝红酒烩和牛肋肉配蚬壳粉 | 7.5/10和牛肉粒带小小筋,食

🦞龙虾汤 | 8/10

🍄芝士焗酿大啡菇配香草蕃茄汁 | 7.5/10

🍝红酒烩和牛肋肉配蚬壳粉 | 7.5/10
和牛肉粒带小小筋,食落柔软又有油脂香,蚬壳粉都熟,不过就有点嚼劲🍖个人偏爱软身d,挂汁能力好强,食落几上瘾

🍕炸软壳蟹明太子酱Pizza | 8.5/10
一只大大既炸软壳蟹骑住Pizza出场,新鲜出炉轻易一拎就有拉丝芝士效果,虾肉够爽弹,面团有足够时间发酵,食落好松软但唔会过饱滞住🦀重点既炸软壳蟹外脆内香,肥美的膏香溢满嘴巴

🍫榛子朱古力 | 7/10
果仁味稍稍被忌廉盖过,爱好甜食的人会感到幸福

🍷Sangria Red | 7.5/10
轻酌一杯的人必点,红酒加上橙汁和柠檬汁有点酸味去除涩味,再加上梳打水有汽泡感
2022-09-01