2018-07-23
因为屋企楼下啲点心店接得一间得一间,但系老公又鬼死咁钟意食点心,我唯有search下周围有边度点心好食啦俾我揾到深水埗有间创意点心专门店,咁就带老公去揾食地段来讲呢就真系好方便A2出口一出直行唔使30秒就到,可惜我呢个路痴挂住睇门牌喺附近游走左5分钟先揾到😭好彩周师傅点心店嘅冷气开到行,简直帮我同老公舒缓左啲汗水👏🏻未食已经加分🤣入到铺头环境干净清洁,坐位唔算太挤迫好舒服虽然佢呢间系创意点心店不过老公始终都系钟意食啲传统点心所以我哋嗌咗虾饺烧卖排骨棉花鸡仲有我同老公都最钟意嘅牛肉球👍🏻啲点心感觉好新鲜拎出嚟热辣辣虾饺同烧卖都值得推介一笼两粒好啱我哋二人世界,两款都系皮薄饀靓尤其是烧卖上面嘅蟹子排骨都好好味,虽然佢有好多蒜蓉粒但系完全抢唔到𠮶阵猪肉嘅新鲜肉味咁😋老公就好钟意食个棉花鸡,果粒鱼肚我哋简直感觉到佢系真系好似刚刚系条鱼到汤出嚟拎去整咁仲有一个红酒牛肉球,Poster写住唔点喼汁仲好食,所以我又试下唔点,都唔错㖞不过钟意汁酱嘅我都系觉得点左好食啲🤪老公就话个牛肉林左少少,我就觉得好好食😋唔知系咪就系周师傅呢?佢推介我哋食个XO炒萝卜糕同埋韩式炒年糕,萝卜糕配西芹同埋芽菜喺面,又爽
俾我揾到深水埗有间创意点心专门店,咁就带老公去揾食
不过老公始终都系钟意食啲传统点心
啲点心感觉好新鲜拎出嚟热辣辣
尤其是烧卖上面嘅蟹子
老公就话个牛肉林左少少,我就觉得好好食😋
唔知系咪就系周师傅呢?佢推介我哋食个XO炒萝卜糕同埋韩式炒年糕,萝卜糕配西芹同埋芽菜喺面,又爽又脆配埋萝卜糕嘅软,都几match个㖞👏🏻👏🏻
而韩式炒肠粉呢,大家如果钟意食韩式辣酱嘅话千祈唔好错过👍🏻
然后俾我发现呢度有蒜蓉开边虾饭😱
我下次一定要来试呢个
仲有好似我同老公想饮汽水唔想饮茶,又唔使话特登开茶收茶钱,都几好吖😁