2020-02-25 117 浏览
上胜日本料理(荔枝角)今日下午有啲时间,念住去荔枝角行下D2 Place,行之前当然要医咗个肚先,一出地铁站就见到这间日本菜,念都无念就入咗去,因为好想食刺身😅舖头座位唔算多,装修好有日本居酒屋啲格局,门口仲有木酒柜放咗好多日本酒,几有Feel~午餐嘅Menu都好多嘢拣,拉面🍜、乌冬、各式定食🍱,星期一至五仲有自选刺身丼饭,仲免加一服务费,好抵食👍疫情情况不太好,舖头好细心,用一套套包装好的即弃餐具,感觉好衞生☺️我入嚟系想食刺身,最后叫咗个刺身定食:海胆1客牡丹虾1只油甘鱼刺身2片三文鱼刺身2片带子寿司2件加洲卷2件迷你冬乌冬1碗一个定食有齐咁多样刺身,合晒我心意👍最欣赏系只牡丹虾,好大只、好新鲜、好juicy,差啲想叫多只食😅海胆都好新鲜,无苦味,不错😊油甘鱼、三文鱼刺身好厚、好肥美😋寿司饭系赤醋饭,第一次食,几特别😉加埋个乌冬,食到棒住个肚,好满足😋小插曲:临尾食完小妹好大意,整跌咗对筷子,侍应好快手帮我执仲,攞多对新的给我,其实刚食完,所以不需再用,不过侍应的细心❤️及快手令我十分满意👍
上胜日本料理(荔枝角)

我入嚟系想食刺身,最后叫咗个刺身定食:
海胆1客
牡丹虾1只
油甘鱼刺身2片
三文鱼刺身2片
带子寿司2件
加洲卷2件
迷你冬乌冬1碗

一个定食有齐咁多样刺身,合晒我心意👍
海胆都好新鲜,无苦味,不错😊
油甘鱼、三文鱼刺身好厚、好肥美😋
寿司饭系赤醋饭,第一次食,几特别😉
加埋个乌冬,食到棒住个肚,好满足😋