2018-10-03
一年一度秋季艺术拍卖展览,行到无聊,就想重游故地西环。以前做展览都有到西环嘅酒店接送贵宾出入,好多回忆。点知嚟到先知肚饿,咁梗系揾食啦。见到呢间日系住家式小店,休闲又舒适,即刻入左去。好肚饿,于是嗌左烧鸡拼鳗鱼饭。原来餐仲跟面豉昆布汤。嚟得梗系唔可以错过食刺身嘅机会,所以嗌左甘虾刺身,贪平 😂 另外仲嗌小食明太子鸡翼。首先嚟左前菜,麻酱豆腐。豆腐超香浓豆味。然后嚟甘虾刺身,好的骰一小碗,但虾新鲜甜美爽口又大只 😲 平时出面食𠮶啲好难食,苦苦地又霉。但呢间系食过最新鲜又最抵食嘅 👍🏻之后嘅烧鸡拼鳗鱼饭更令人喜出望外。鳗鱼肉质厚嫩结实,汁烧湿润又香口,好好食。而烧鸡有阵阵炭烤香。两者配饭一齐食,yummy 😋 饭量好多,够两个女仔食~面豉汤出奇地好饮,咸度适中又鲜味。平时外间一般餐厅我都试细细啖试下咸唔咸,咸就食晒啲昆布等汤料,而汤就原封不动 😂 呢碗我成碗饮晒呀~明太子鸡翼就啖啖肉。如果可以炸到外皮香脆嘅话,应该更好食。食饱好满足😁
首先嚟左前菜,麻酱豆腐。豆腐超香浓豆味。
明太子鸡翼就啖啖肉。如果可以炸到外皮香脆嘅话,应该更好食。
食饱好满足😁