2018-04-22 289 浏览
一向甚喜欢到土瓜湾觅食,虽然无地铁,但因为呢个原因,价钱到比较平一点,今晚旧街坊带我到呢间中式酒楼,估唔到咁有惊喜看一看餐牌,𩠌菜海鲜烧味当然样样齐,而且价钱相当抵招牌叉烧拼烧腩仔叉烧是这里的招牌菜,肉质够晒腍身,表皮有微焦而且有很浓蜜糖味道,好惹味,烧腩仔皮烧得香脆又够薄,这间酒楼烧味部相当有水准孖宝套餐(姜葱肉蟹煲)一上桌已经闻到浓浓镬气,煲仔烧得够热够香,加埋大量姜葱起镬,即时食指大动,肉蟹算几大只,蟹盖和蟹身都有很多膏,够甘香,垫底的粉丝索晒肉蟹同姜葱嘅精华,又够干身,厨师够功力孖宝套餐(蒜蓉粉丝蒸贵妃蚌六只)贵妃蚌够新鲜,很鲜甜,肉质够弹又唔靭而且厨房已清除了肉脏,食起上黎啖啖肉,够晒享受上汤龙虾伊面原只龙虾很足料,肉质鲜甜又爽又弹牙,上汤味道够浓,龙虾肉都算几大旧,伊面份量又够晒多,但咁好味都要清晒佢拍姜生炒芥兰镬气好够,芥兰鲜嫰无渣,姜汁味亦够晒,咁好味嘅炒菜,屋企真系炒唔到埋单还送西瓜和红豆沙红豆沙好绵好足料埋单每人三百大元,食到几样海鲜,烧味仲有生菓甜品送,真系抵食又好味,返去介绍比其他人

看一看餐牌,𩠌菜海鲜烧味当然样样齐,而且价钱相当抵

招牌叉烧拼烧腩仔

孖宝套餐(姜葱肉蟹煲)
肉蟹孖宝

孖宝套餐(蒜蓉粉丝蒸贵妃蚌六只)

贵妃蚌够新鲜,很鲜甜,肉质够弹又唔靭

而且厨房已清除了肉脏,食起上黎啖啖肉,够晒享受

上汤龙虾伊面

原只龙虾很足料,肉质鲜甜又爽又弹牙,上汤味道够浓,

龙虾肉都算几大旧,伊面份量又够晒多,但咁好味都要清晒佢

拍姜生炒芥兰

埋单还送西瓜和红豆沙