2020-10-20 213 浏览
疫情缓和,在观塘既发哥粥底海鲜火锅已经重开!朋友食过深深难忘话好正,今次我都去睇下有几正!地方又大又阔,坐得好阔落!点了海蟹餐$248一位!食物多得很!超饱劲满足!大胃皇既一定要黎试下!饮品任饮,餐厅自家制嘅竹蔗茅根好清新天然甜,唔会死甜!又有炖汤,够浓郁入味!好滋润既感觉。所有食材上台,气势够哂 澎湃!劲多款新鲜海鲜,已经处理得非常干净,新鲜鲍鱼,仲识郁架!店员已经细心提醒每款海鲜既放汤时间,保证食出最佳味道,鲍鱼放汤5分钟后,都没有缩水情况,一咬落去!质感真系爽弹架,好少地方食到呢个感觉。完全唔会起渣,仲保持得够鲜嫩。扇贝亦系非常出色,2分钟!大大粒够绵密!好细致既!而家非常厚肉,非常新鲜。海虾还有膏香!浓浓入味,虾肉爽口弹牙,海蟹亦都啖啖肉,肉质够挺身!so far咁多款海鲜都系好正,唔系吹水,试过就知!安格斯牛肩肉,色泽红润油脂分布平均! 再配上葱一齐食!牛味更香浓又突出,不得了!其余火锅料都做得好干净卫生,真系多到会食唔哂,好耐未试过食得咁满意!价钱又抵份量又多!最后放埋粥底,之前食既海鲜既精华尽在,浓郁既粥!成为结尾,食完要抱住肚皮!非常畅快。推介比想食火锅既朋友,必定唔会
地方又大又阔,坐得好阔落!
餐厅自家制嘅竹蔗茅根好清新天然甜,唔会死甜!
又有炖汤,够浓郁入味!好滋润既感觉。

最后放埋粥底,之前食既海鲜既精华尽在,浓郁既粥!成为结尾,食完要抱住肚皮!非常畅快。推介比想食火锅既朋友,必定唔会失望!店员又够细心!好多细致位置都跟得好足