2021-02-17
面包控好想食面包所以po面包有人话好中意食吐司,终于有得朝圣一下,好庆幸佢嘅时候唔使排队,出嚟嘅时候排晒队thank you god,难得好运一次,我去亲朝圣嘅地方都排长龙,包括厕所极美vs极生两款个区别就系一个有奶,一个无奶极美无奶比较健康(店员解释)可以拣𠮶果酱同牛油果酱都有15种拣,仲分水果,牛奶,日本味系列牛油都有两款你又会点拣?蓝宝石蓝莓🫐:唔会太甜,食到蓝莓托帕石柑橘🍊:柑橘味好似饮紧橙汁既味咁,好正欧培拉🍫☕️:朱古力咖啡味,印象冇乜太特别伯爵奶茶☕️:冇咩甜味,但系有少少甘香黑芝麻珍珠:几香芝麻味翡翠抹茶🍵:反而冇我想像中咁重抹茶味吐司好够软熟好够脆佢啲果酱都唔会好甜,而且你食得出系健康唔系出面街买好多糖好少果肉果啲,个人比较钟意黑芝麻味,健康护发,同埋觉得比较夹🤣有机会想试埋其他但吐司来讲,吐司加果酱要成五十几蚊有啲贵每人最低消费一杯嘢饮,我地应该系中咗咖啡毒,啡不离我,又系有画花,好精神你会见到佢哋喺度整紧面包🥯仲可以买到新鲜既面包,同埋咁多款果酱返屋企
极美vs极生
两款个区别就系一个有奶,一个无奶
极美无奶比较健康(店员解释)
可以拣𠮶果酱同牛油
果酱都有15种拣,仲分水果,牛奶,日本味系列
牛油都有两款
你又会点拣?
蓝宝石蓝莓🫐:唔会太甜,食到蓝莓
托帕石柑橘🍊:柑橘味好似饮紧橙汁既味咁,好正
欧培拉🍫☕️:朱古力咖啡味,印象冇乜太特别
伯爵奶茶☕️:冇咩甜味,但系有少少甘香
黑芝麻珍珠:几香芝麻味
翡翠抹茶🍵:反而冇我想像中咁重抹茶味
吐司好够软熟好够脆
有机会想试埋其他
但吐司来讲,吐司加果酱要成五十几蚊有啲贵
你会见到佢哋喺度整紧面包🥯
仲可以买到新鲜既面包,同埋咁多款果酱返屋企