2011-03-07 234 浏览
中岛的刺身寿司又新鲜又好味, 自从搬屋后都只能两三个月先番嚟食一次, 因为以前临吉之岛收工就会半价促销, 抵劲多 而家搬咗去新界就无得等半价时段了中岛卖亲嘅鲸龙鱼剌身, 每次食后口感油润, 肉质爽口又带点肥膏的感觉, 鲜甜也是事实每种寿司的饭团都是酸度适中, 点豉油后都不是太散, 不过每次食完后都很快会口渴, 唔知问题是在寿司饭还是豉油哇沙比里呢??难得今次返嚟就要买多几份寿司刺身, 比完钱后去咗门口台台凳凳度坐低, 谂住影d相俾各位食友睇睇, 点知影得两张有位「实Q」戴眼镜叔叔走过嚟同我讲:「呢度唔俾影相。」我就答:「我俾咗钱影自己d食物咋!」咁戴眼镜叔叔就用比较直而且倔嘅语气话:「门口贴咗标贴话<不准摄影>嫁」咁好啦......我随口一声「唔好意思」就收咗机。 我心里有个想法: 究竟系「实Q」戴眼镜叔叔stubborn定喺系一个「如果有衰嘢都唔可以有证据流出去」嘅鸵鸟政策??
而家搬咗去新界就无得等半价时段了

2011-02-19
等候时间
5 分钟 (外卖自取)