餐厅: 元気寿司 (秀茂坪商場)
资讯:

2019-07-26 294 浏览
有一段时间无食过元気寿司,原来好多间店都已经转左火车送寿司,无左自己见到咩想食就拿咩既乐趣。不过都无阻我食寿司既喜悦。两个人食叫左几款寿司,必食既一定系三文鱼寿司,我地叫左普通三文鱼无叫鱼腩。三文鱼分量正常,食落去都几新鲜几甜,配埋wasabi永远都系我首选既寿司款式。另外甜虾每件寿司上面有3只都几鲜甜唔错。带子好好食不过比较贵所以只系叫左一件。另外每次都要食既系软壳蟹反卷,脆脆地既软壳蟹配出面一粒粒蟹子好有口感成个味道都好match。佢既炙烧亦都整得几好食,个种香烤味都会想令人一食再食。睇落好似唔系叫左好多但一件一件甘食都好饱,下次有机会再试埋佢其他款式!
2019-07-16
  • 三文鱼寿司,软壳蟹反卷