1K
2022-05-29 747 浏览
今晚同朋友去了唔错嘅日本料理,这里是其中一间,而这里是有座位,日本文化立食,是站立点餐进食,而这里有舒适座位,地方唔算大,但食物选择丰富,落单经二维码扫瞄落单,师傅即时新鲜制作,今晚见到餐牌价钱唔算贵,最紧要个感觉就好像身在日本嘅感觉!先一轮寿司,有用料十足三文鱼小卷,中间有肥美嘅三文鱼肉,再用脆身紫菜卷住;芥辣八爪鱼军舰,入口带点刺激之余八爪鱼十分弹牙爽口好有口感!芝士飞鱼籽军舰,飞鱼籽中混合香浓芝士个种味道十分配合;辣汁带子军舰,辣汁够晒刺激味蕾,带子肉质亦十分结实!萤光鱿鱼军舰亦系今晚推介之选,大大只萤光鱿鱼好有口感,放满了在军舰上!个人喜好嘅自家制玉子寿司,玉子大件弹牙配合埋寿司饭一齐入口,真系十分满足!这个系见到人地点了再追加的火炙大吞拿鱼腩海苔寿司,大大件经师傅火炙后的大吞拿鱼腩,入口够晒肥美配合脆身紫菜要即该入口!手卷就叫了件碎葱吞拿鱼腩手卷,估不到都十分足料,手卷内放满了吞拿鱼腩,真系啖啖都系吞拿鱼腩!而个金菇肥牛亦十分之出色,用肥牛卷住金菇肥美嘅肉汁被爽口金菇吸收,烧得香香嘅肥牛十分之美味!而味噌蒜头渍,亦十分之出色,每粒味噌蒜头都十分入味醒胃!最后加埋个特选七色鱼生

而味噌蒜头渍,亦十分之出色,每粒味噌蒜头都十分入味醒胃!

最后加埋个特选七色鱼生饭,上面有最爱嘅鲜味海胆、厚身带子、原只鲜甜大虾、肥美三文鱼、厚切吞拿鱼,件件新鲜真系十分满足!
下次又可以试吓厨师发板!