2019-04-16
今日天气冻番少少,所以我想打下边炉。去到长沙湾,见到有好多火锅店,我比呢一间嘅店名吸引左,六十六十火锅🍲哈哈我觉得呢个名好有趣。一去到佢就会俾你拣想食乜嘢酱料,我每样都拣咗少少系豉油度,有芫荽葱蒜头同辣椒🌶️我拣咗248嘅椰子鸡海鲜火锅。店员教我地首先先放咗鸡落去,滚左之后就熄火焗5分钟,跟住就食晒啲鸡,先食海鲜。原来食海鲜火锅都有次序架,Scan QR code会有落海鲜嘅次序教学。首先先落咗肉蟹大概10至13分钟,因为会比较耐啲,所以要最先落。好多肉嘅肉蟹蛏子好大条,差唔多大过我只手,同样地都系好新鲜同好鲜甜。贝类有好多呀,不过有少少细,但食落够新鲜,加返分。西班牙梅头肉啲肉睇落去好新鲜好靓,食落我觉得好食过牛肉。食火锅点少得食菜,我点左最钟意嘅娃娃菜,因为可以冇咁油腻,又食得健康啲!店员好细心,将啲娃娃菜全部洗得好干净,而且一片一片meet好晒,食起嚟嘅时候都唔会惊污糟同好难分!仲叫咗鲜鸡件,虽然份量唔系好多,但系都唔会比文昌鸡失色,真系唔错! 仲有其他嘅海鲜同火锅配料,不能尽录所有, 俾大家睇吓Menu
蛏子好大条,差唔多大过我只手,同样地都系好新鲜同好鲜甜。
贝类有好多呀,不过有少少细,但食落够新鲜,加返分。
西班牙梅头肉啲肉睇落去好新鲜好靓,食落我觉得好食过牛肉。