2021-06-07 807 浏览
经过旺角朗豪坊,即刻上openrice search有咩好食。揾到呢间日本野,算比较少负皮,就去左食啦。佢位于4楼foodcourt旁,比较多人,唔为意以为系平价餐厅。但错啦,佢入面既野食一d都唔平。晚饭时段6点半左右,入都去都系好少人,total10个人左右。所以都坐得几舒服。我坐窗面位,阴暗既灯光同阔落既枱面系舒服既,但景观就麻麻啦,你要望住出面食foodcourt既mk仔女黎享用寿司。咁我就叫左10件寿司,本身叫7件,但怕唔够饱。佢d寿司set全部系"Omakase"形式,由师父决定整咩寿司比你,唯独唔系一件件上,而系一次过上晒。唔想谂食咩又有钱既,可以叫佢既寿司set上左菜后,都几唔错,有一件海胆军舰,而且好新鲜,唔会有腥味。d寿司选择都几丰富,唔会净系比d cheap寿司你食。有玉子,有蟹子饭(饭略咸,但蟹子算ok),几长既鳗鱼寿司,吞拿鱼,三件卷....d鱼全部都好新鲜,好好食。寿司唔会呃秤,正常size,唔会好似某d店咁整bitesize你食。食完都意外地饱,可能d寿司都足料,所以10件岩岩好。呢个价钱系有d贵,但系比到omakase食物质素同新鲜,都算系咁。
揾到呢间日本野,算比较少负皮,就去左食啦。

2021-06-01
寿司10件set
  • 寿司set (由厨师发板)