2018-05-11
一向好钟意食火锅嘅我们,我哋就二人去咗一间专门食牛肉嘅火锅店,慢慢品尝咁丰富嘅火锅。酱料方面都多款选择,大约有10款,仲有我最钟意嘅辣椒粒,非常丰富。牛骨清汤汤底好大锅,而且入面嘅配料非常多,骤眼见到已经有好多粟米同埋牛骨,汤底味道非常鲜甜美味。原来餐厅冇餐牌,将餐牌改为用而家潮流新兴嘅电子IPad点菜落单,非常方便,而且配有食物图片参考。当然必定要叫就系我最钟意嘅牛肉饺,望落去胀卜卜好大只,食落口皮薄馅靓,入面嘅牛肉粒非常多,好足料啊。牛柳部位烟烟靭靭,食落去好有口感,而且牛肉味道非常浓郁。牛朴肉同牛柳有啲分别,质感比较软熟,味道非常新鲜。除此之外,仲有牛鸵峰、匙柄同埋手打牛肉滑等等部位,牛肉口感好唔同,而且点小小辣椒豉油,更加滋味。最后两个人埋单都只系$400左右,就可以享用更丰富又满足嘅牛肉火锅,而且牛肉部位多款选择,每人平均消费都只系$200,价钱合理,非常抵食。
牛骨清汤
牛柳部位烟烟靭靭,食落去好有口感,而且牛肉味道非常浓郁。
牛朴肉同牛柳有啲分别,质感比较软熟,味道非常新鲜。
最后两个人埋单都只系$400左右,就可以享用更丰富又满足嘅牛肉 火锅,而且牛肉部位多款选择,每人平均消费都只系$200,价钱合理,非常抵食。