2019-08-10
今日同男朋友去咗诺士佛台饮嘢happy Hour🙆🏻🙆🏻 完左肚饿想食打边炉😁😁就揾到呢间蒸气火锅😏😏未试过蒸气火锅嘅我梗系要去试吓啦😎😎😎其实佢地址都几近诺士佛台,行到最尾就到👍🏻👍🏻地点唔算难揾👍🏻👍🏻上到去位置都几阔落,几好坐,每个卡位都有一个电视可以睇😍仲够晒有私稳!😍今次叫咗呢个翡翠海中宝套餐,就系有好多正嘅海鲜,最后仲有冬瓜盅,同埋少少火锅料可以食🙆🏻🙆🏻首先工作人员将汤底同埋半只冬瓜,再加埋少少金华火腿粒,肉粒,鸭肾,猪润,等等放入锅入面,然后上面放上蒸架,等到汤滚起,就逐样海鲜放上蒸架上面蒸熟😍😍所以整出嚟嘅海鲜唔会淡茂茂,都系因为冇乜调味料嘅关系,所以新鲜嘅海鲜系好重要✊🏻✊🏻黑松露蒸蛋,咁样整出嚟嘅蛋意想不到地咁滑😋😋放埋黑松露,呢个配搭简直就系天堂😎🤤🤤沙包蚬,分量够晒大🤤🤤每人有两只🤤好鲜甜🤤海中虾,每人有两只够晒大只,虾肉咬落爽口弹牙,系新鲜虾先做得到👍🏻👍🏻花蟹,个人觉得一般般,不过胜在够多蟹膏👍🏻👍🏻大连鲍鱼,每人一只,大大只🤤🤤日本元贝,又系好大只😍😍上面仲有蒜蓉同埋粉丝😍😍食完蒸嘅海鲜就开始打边炉啦🙆🏻🙆🏻美国桶蚝西班牙黑毛猪腩片, 呢个切得好厚身咬落
其实佢地址都几近诺士佛台,行到最尾就到👍🏻👍🏻地点唔算难揾👍🏻👍🏻 上到去位置都几阔落,几好坐,每个卡位都有一个电视可以睇😍仲够晒有私稳!😍
沙包蚬,分量够晒大🤤🤤每人有两只🤤好鲜甜🤤
花蟹,个人觉得一般般,不过胜在够多蟹膏👍🏻👍🏻
大连鲍鱼,每人一只,大大只🤤🤤
日本元贝,又系好大只😍😍上面仲有蒜蓉同埋粉丝😍😍
食完蒸嘅海鲜就开始打边炉啦🙆🏻🙆🏻
美国桶蚝
西班牙黑毛猪腩片, 呢个切得好厚身咬落好有口感好有猪味😎😎😎
手打四宝丸,中规中矩
总括而言讲呢间绝对抵食👍🏻👍🏻