2018-07-05
老公话今年就进入我们20周年啦! 佢话带我食餐好野奖励我,同接我放工咁开心,路上无多问,但朝著鲤鱼门方向进发,心里特别开心兴奋。我最喜爱海鲜,第一次去这店感觉几新鲜,最吸睛系有个corner系放满海鲜架 ❣店员服务好,会推介是日食材,还会帮我地煮同时有交流,让客人好relax 除享受食物之余。烧味醂河豚干好好味,醮点七味粉嘅蛋黄酱最夹,香脆带点甜。日本菠菜芝麻汁沙律卖相靓又特别,菠菜冻食一般,但其他沙律菜新鲜爽口! 佢地嘅特饮好吸引,味道竟然好出色。冰爽青柠荔枝谷荔枝味较重同浓,反而青柠淡淡的,夏日消暑解喝! 魅力香桃提子泉有齐我喜爱的桃同提子味道,而且发现了提子味的珍珠添,可惜较硬唔够烟韧啰! 季节刺身特上选拼盘 (6种)卖相吸引,味道新鲜,包括左三文鱼腩,剑鱼腩,立鱼,左口鱼,带子同吞拿鱼腩等等,左口鱼入口即溶,带子鲜甜,鲜味可加! 一夜干 (马友)送上时已经好特别用上竹篮嘅造型碟,原来店员介绍系佢地嘅招牌菜,我两公婆有喜爱鱼类就叫黎食,外皮烧得干身脆,肉嫩无比,味道带点咸香同鲜! 再黎浜烧贵妃花蚌同日本福岗岩蚝各两只细心位店员会系我们面前烧比我们的,火候控制得好好,好新鲜当煮时还
烧味醂河豚干
好好味,醮点七味粉嘅蛋黄酱最夹,香脆带点甜。
日本菠菜芝麻汁沙律
卖相靓又特别,菠菜冻食一般,但其他沙律菜新鲜爽口!
佢地嘅特饮好吸引,味道竟然好出色。
冰爽青柠荔枝谷
荔枝味较重同浓,反而青柠淡淡的,夏日消暑解喝!
魅力香桃提子泉
季节刺身特上选拼盘 (6种)
一夜干 (马友)
再黎浜烧贵妃花蚌同日本福岗岩蚝各两只
细心位店员会系我们面前烧比我们的,火候控制得好好,好新鲜当煮时还会好生猛地郁动,有点残忍咁,不过海鲜就系要食佢既鲜味! 蚝亦非常肥美,加上自制木鱼汁,当烧前加点令海鲜保持湿度同入味还做到提鲜!
最后叫埋个杂锦鸡天妇罗乌冬来个结尾,天妇罗热辣辣金黄香脆,大虾天妇罗还有蕃薯南瓜同青辣椒,乌冬弹牙烟韧!份量两个share都够食,汤底清但够晒味。