2019-10-26
🙂蒜蓉泰酱焗青口甜甜泰式酱,打边炉前食个冷盘先。😍炖汤好浓药材味,真正炖汤嘅味道。每一盅都好足料。😍冰镇鲍鱼好鲜味,而且已经将唔食𠮶部分预先拆开,点少少麻酱仲更加好味。😍龙虾餐龙虾半只、蛏子皇、贵妃蚌、多宝鱼、黄金蚬、海虾、时令贝见到个海鲜拼盘已经觉得好正!龙虾大大只,上枱𠮶时仲郁㗎,新鲜到呢!啖啖肉,唔使点任何调味料仲好,咁先食到海鲜嘅鲜味呀!好钟意食贝壳类海鲜,全部都好爽口,好满意。海虾都好新鲜,再嚟多宝鱼啖啖肉。😊日本黑豚肉好爽口,打边炉,一流。😊美国肥牛正呀,打边炉要食肥牛但又怕半块都系肥肉,呢个啱啱好。😊巨根蟹柳、蟹粉包心丸蟹柳熟咗真系好大条,记得睇实,唔系就散哂。包心丸大大粒,好足料。😊虾滑熟咗嘅虾滑,颜色好靓,睇得出系新鲜料。🙂自家制云吞、娃娃菜、炸响铃云吞大大粒,唔会得个皮厚,其他嘅,正常水准㗎😍粥底几饱都要食!仲要食咗两细碗!唔使讲,粥水就系头先打边炉嘅汤底,即系有哂海鲜嘅美味!😄初时友人话去九龙湾工厂区,都怕难揾嘅,但其实好近地铁站,穿过商场过条马路仔就到。唔使佢哋带路自己都易揾到㗎。
甜甜泰式酱,打边炉前食个冷盘先。
😍炖汤
好浓药材味,真正炖汤嘅味道。每一盅都好足料。
😍冰镇鲍鱼
😍龙虾餐
龙虾半只、蛏子皇、贵妃蚌、多宝鱼、黄金蚬、海虾、时令贝
😊日本黑豚肉
好爽口,打边炉,一流。
😊美国肥牛
正呀,打边炉要食肥牛但又怕半块都系肥肉,呢个啱啱好。
😊巨根蟹柳、蟹粉包心丸
蟹柳熟咗真系好大条,记得睇实,唔系就散哂。
包心丸大大粒,好足料。
😊虾滑
熟咗嘅虾滑,颜色好靓,睇得出系新鲜料。
🙂自家制云吞、娃娃菜、炸响铃
云吞大大粒,唔会得个皮厚,其他嘅,正常水准㗎
😍粥底